Ștefan Hrușcă, concert de colinde la Călărași, în 20 decembrie. Spectacolul are loc la sala „Barbu Știrbei”

0
Publicat:

Un  spectacol extraordinar de colinde are loc marți, 20 decembrie, la ora 17.00, la Călărași, susținut de Ştefan Hruşcă. Artistul ne va încânta cu colinde românești și ne va încărca cu energia sărbătorilor.

Ștefan Hrușcă vine la Călărași pe 20 decembrie FOTO Adevărul
Ștefan Hrușcă vine la Călărași pe 20 decembrie FOTO Adevărul

După trei ani de pauză, cântecele de iarnă şi colindele tradiţionale româneşti vor ajunge din nou la inima publicului prin inconfundabila voce a lui Ştefan Hruşcă. Cu stilul său cald şi timbrul vocal învăluitor, cantautorul maramureşean va interpreta “Florile dalbe”, “Steaua”, “Trei păstori,” “Afară ninge liniştit,” “Linu-I lin” şi multe alte piese fără de care sărbătorile de iarnă nu ar fi complete, la sala "Barbu Știrbei" din Călărași.

„De asemenea, nu vor lipsi nici cântece-manifest din vremea Cenaclului Flacăra, printre care se numără incredibila “Rugă pentru părinţi” pe versurile lui Adrian Păunescu. Cântate mereu cu aceeaşi sensibilitate, colindele culese şi aduse în dar de Ştefan Hruşcă îşi păstrează autenticitatea. Aşadar, primiţi cu colindul şi bucuraţi-vă de un concert ce pune la loc de cinste această tradiţie românească, în cea mai sinceră şi pură formă a sa", a anunțat Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași.

Era pregătit să devină învățător

Deşi era pregătit să fie învăţător – absolvise Liceul Pedagogic din Sighetu Marmaţiei şi profesa la Şcoala nr. 1 din Borşa –, după o întâlnire cu Adrian Păunescu, Ștefan Hrușcă s-a hotărât: vine în Cenaclul Flacăra. A venit în Bucureşti la sfârşit de noiembrie 1981, cu o gentuţă cu câteva haine şi o chitară într-o husă cusută la maşină de sora sa mai mare, Maria. 

„Ori te fac mare, ori te întorci la catedră“, i-a spus Păunescu şi i-a dat teribila „Rugă pentru părinţi“ s-o cânte. L-a făcut mare pe Hruşcă, pentru că „Ruga“ intra la inima tuturor celor care umpleau stadioanele Cenaclului. Cariera lui Hruşcă a explodat. Până în 1984, când a plecat din cenaclu, a ţinut peste 1.000 de concerte. Din 1991, însă, Hruşcă a părăsit România. A plecat în Canada, în orăşelul Whitby, de lângă Toronto.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite