Spitalul din Călăraşi are, în premieră, neurochirurg. Cine este Nicholas Mărăndici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Nicholas Mărăndici, neurochirurg, a fost angajat la spitalul din Călăraşi FOTO Facebook/Bogdan Mihai
Dr. Nicholas Mărăndici, neurochirurg, a fost angajat la spitalul din Călăraşi FOTO Facebook/Bogdan Mihai

Spitalul din Călăraşi are, în premieră, un medic neurochirurg. Dr. Nicholas Mărăndici, american cu origini româneşti, născut la Detroit, a venit pe malul Borcei cu experienţa unui rezidenţiat efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Capitală.

„Avem neurochirurg la Călăraşi.  Deschidem un drum pe care nu s-a mers niciodată în judeţul Călăraşi şi implicit în Spitalul Judetean de Urgenţă Dr.Pompei Samarian Călăraşi. Domnul doctor Mărăndici Nicholas, medic specialist neurochirurg, face parte din echipa unităţii noastre. Domnul doctor vine la Călăraşi cu experienţa unui rezidenţiat efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Punem bazele unei etape extrem de importante în ceea ce priveşte tratarea afecţiunilor coloanei vertebrale, pregătind efectuarea primei intervenţii chirugicale de acest fel la Călăraşi”, a explicat Bogdan Mihai, managerul spitalului din Călăraşi. Acesta spune că medicul a fost convins să vină la Călăraşi pentru ca oamenii să beneficieze de tratamente la ei acasă. Deocamdată, Nicholas Mărăndici face naveta de la Bucureşti, însă în scurt timp i se va pune la dispoziţie o locuinţă de serviciu.

"Este un medic excepţionalşi ne bucurăm că a ales să vină în spitalul nostru. La Călăraşi va efectua operaţii doar la coloana vertebrală, nu şi la cap. Vom pune toate detaliile la punct şi vom încerca să atragem fonduri pentru aparatură performantă. Deocamdată, o secţie propriu-zisă de Neurochirurgie nu avem, însă încercăm să ne extindem", a explicat Bogdan Mihai.

Trusa care a zăcut în magazie

Unitatea medicală de pe malul Borcei nu a avut niciodată specialist neurochirurg, însă are trusă pentru operaţii care a costat o avere. De şapte ani, ustensilele medicale zac în magazie. 230.000 de lei s-au plătit pentru ele. Managerul lămureşte cum s-a ajuns la această situaţie aberantă.

"În 2015, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Pompei Samarian Călăraşi s-a achiziţionat o trusă de neurochirurgie. Fără a avea medic neurochirurg. Trusa a fost depozitată. 230.000 de lei puşi pe hold (pe aşteptare - n.r.). Cam asta e discuţia despre cum s-a condus spitalul în ani. De grupuri şi cercuri de interese. Împreună cu domnul doctor Mărăndici am descoperit că trusa respectivă trebuie completată şi că are în componenţă elemente care nu pot fi folosite. Din fericire, noi găsim soluţii", a spus managerul.

Nicholas Mărăndici este caracterizat de foştii colegi drept un medic excepţional, unul dintre cei mai buni specialişti neurochirurgi. Deşi s-a născut în SUA, la Detroit, unde părinţii săi s-au refugiat din România în anul 1978, Nicholas Marandici, de 35 de ani, a ales România pentru a face carieră. Este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi al Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Va fi nevoie de 565 miliarde de dolari pentru reconstrucţia ţării. Soldaţii ruşi ar ţine ostatice 400 de persoane într-un spital

Ruşii pregătesc debarcarea din Odessa. Expert militar: Dacă puşcaşii marini pun piciorul pe pământ, fără o acoperire a trupelor de la sol, va fi un carnagiu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite