Sex oral între băieţi minori într-un centru de plasament din Călăraşi. Cum a tranşat justiţia speţa judiciară sensibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent din judeţul Călăraşi a fost condamnat la 1 ani şi 6 luni de detenţie într-un centru pentru minori după ce a fost găsit vinovat pentru şantaj.

Constantin T. a comis faptele la finele anului trecut, el recunoscând acuzaţiile care i-au fost aduse de procurori. Potrivit motivării primei instanţe, atât inculpatul cât şi victima sunt instituţionalizaţi într-un centrul al Direcţiei General de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Călăraşi. În toamna anului trecut, victima I.E.S a fost abordată de Constantin. Cel din urmă i-a spus victimei, care are probleme psihice, că ştie că a intreţinut raporturi sexuale cu alt băiat şi că vrea să facă acelaşi lucru şi cu el. I.E.S a refuzat în primă fază însă a fost ameninţat de Constantin că va fi spus educatorului, motiv pentru care a acceptat perversiunile.

„După consumarea actului sexual, inculpatul i-a spus că l-a filmat în timp ce întreţinea u relaţii sexuale orale şi i-a solicitat să facă schimb de telefoane, altfel va prezenta videoclipul educatorului, persoana vătămată accept ând în final”, se arată în motivarea instanţei.

În acelaşi document se menţionează că, pe 17 aprilie, acelaşi băiat a fost abordat de Constantin în timp ce se afla în camera unui cămin de liceeni din Călăraşi. Adolescentul i-a cerut din nou victimei să întreţină raporturi sexuale cu el, însă I.E.S. a refuzat. „După puţin timp persoana vătămată a mers la baie, fiind urmat de inculpat care se afla pe holul căminului. La baie, inculpatul i-a propus din nou întreţinerea de relaţii sexuale orale, ameninţându-l că în caz contrar îi va spune directorului centrului de plasament că este complice la un furt comis de el din spălătoria centrului. De asemenea, l-a ameninţat din nou că va prezenta directorului centrului videoclipul în care îi făcea sex oral.  Persoana vătămată a acceptat întreţinerea de relaţii sexuale orale şi au intrat într-un compartiment al toaletei unde au consumat actul sexual”, se mai arată în motivare.

În aceeaşi seară, Constantin i-a cerut victimei să fac schimb de telefoane, fiind refuzat. L-a ameninţat din nou pe colegul său, cerându-i bani pentru a-şi schimba celularul. A doua zi, băiatul cu handicap i-a oferit victimei 173 de lei, dar şi diverse bunuri. Cazul a ajuns, în cele din urmă, la Poliţie.

Constantin T. a formulat apel împotriva deciziei de condamnare, procesul urmând a se relua pe 30 august, la Curtea de Apel Bucureşti.

 

 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite