Sărbătoare. De Ziua Pompierilor, călărăşenii, aşteptaţi la o expoziţie inedită cu tehnică de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 13 septembrie se sărbătoreşte Ziua Pompierilor Foto:ISu Dobrogea
Pe 13 septembrie se sărbătoreşte Ziua Pompierilor Foto:ISu Dobrogea

De ziua lor, duminică, 13 septembrie, pompierii călărăşeni ies la paradă. În piaţa Big, în intervalul orar 9.00-13.00,  cetăţenii sunt invitaţi la o expoziţie inedită de tehnică de intervenţie. Copiii sunt aşteptaţi cu surprize, dar şi cu demonstraţii ale militarilor care zilnic salvează vieţi.

Înaintările în grad pentru cei mai destoinici militari au avut loc, sâmbătă, la sediul ISU Călăraşi, prefaţând astfel evenimentul din 13 septembrie, când se aniversează Ziua pompierilor.

Autorităţi locale, cadre militare în rezervă şi personalităţi ale oraşului vor asista la festivităţile ce vor avea în prim plan rememorarea actelor de bravură ale pompierilor militari de-a lungul timpului, şi în special, prin evocarea evenimentului istoric produs la 13 septembrie 1848.

În urmă cu 166 de ani, în bătălia de la Dealul Spirii, ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, au scris o pagină de aur în Istoria României prin dârzenia, devotamentul şi iubirea de ţară de care au dat dovadă în lupta cu cotropitorii otomani, veniţi să înăbuşe mişcarea revoluţionară.
 

Vă recomandăm şi:

Explozie puternică la sediul ISU Călăraşi, doi pompieri răniţi grav. Un rezervor cu combustibil a sărit în aer

Explozie puternică la Negreşti Oaş în urma căreia o casă a sărit în aer. O femeie a fost prinsă sub dărâmături

Explozie şi incendiu uriaş la un depozit de carburanţi lângă o bază aeriană în apropiere de Kiev

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite