Şapte elevi care au obţinut media 10 la Evaluare Naţională, premiaţi de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii cu medii de 10 la Evaluarea Naţională din Călăraşi vor primi premii în bani de la Guvern FOTO Adevărul
Elevii cu medii de 10 la Evaluarea Naţională din Călăraşi vor primi premii în bani de la Guvern FOTO Adevărul

Şapte elevi care au obţinut media generală 10.00 la evaluarea Naţională vor primi bani de la Guvern. În judeţul Călăraşi, la Bacalaureat niciun elev nu a fost punctat cu medie maximă.

Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale, astfel: 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a vor primi câte 1.000 de lei; 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat 2020 vor primi câte 3.000 de lei.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării. Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România – principiul calităţii. 

Vă mai recomandăm şi:

Restaurarea Palatului Administrativ Călăraşi, în faza licitaţiilor. Clădirea istorică va găzdui şi un muzeu al muzicii

O pecete datând din cultura Gumelniţa, exponatul lunii martie la muzeu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite