Razie pentru prevenirea tragediilor pe şosele. Poliţia a aplicat 9.961 de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie pe şosele FOTO Adevărul
Razie pe şosele FOTO Adevărul

Aproximativ 10.000 de amenzi, iar pentru neregulile constatate în trafic, au fost reţinute peste 920 de permise de conducere, în cadrul unei razii de amploare desfăşurate pentru prevenirea tragediilor pe şosele.

În perioada 29 iulie - 10 august, Poliţia Română a desfăşurat acţiuni regionale, în sistem integrat, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind depăşirea sau conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, ori a altor norme rutiere.

Îîn urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 47 de infracţiuni, dintre care 29 la regimul circulaţiei şi 18 infracţiuni de alta natură.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 9.961 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 8.137 au fost aplicate de poliţiştii rutieri şi 1.824 de către poliţiştii de ordine publică. 

Dintre sancţiunile contravenţionale aplicate de poliţişti, 4.676 au fost pentru depăşirea vitezei legale, 68 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 35 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 236 pentru abaterile comise de pietoni, 183 pentru abaterile comise de biciclişti şi 80 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, astfel, au reţinut peste 920 de permise de conducere, dintre care 516 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei legale, 78 pentru conducerea sub influenţa alcoolui, 37 pentru neacordare de prioritate vehiculelor şi 73 pentru neacordare de prioritate pietonilor. Totodată, au fost retrase 279 de certificate de înmatriculare.

Vă mai recomandăm şi:

Povestea dramatică a statuii care a ajuns „duşman al poporului”: împuşcată în cap şi închisă în grajd

Statul se lăţeşte sub guvernarea Cîţu. Cum a ajuns Executivul să angajeze pe bandă rulantă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite