Razie în trafic, peste 600 de autovehicule verificate. Şoferi de microbuze şi autobuze, sancţionaţi pentru nereguli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul de persoane, verificat de poliţişti FOTO Adevărul
Transportul de persoane, verificat de poliţişti FOTO Adevărul

Toate rutele de transport persoane de pe raza judeţului Călăraşi au fost „periate” de poliţişti, în perioada 11-17 iulie, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane


În timpul raziilor au fost verificate aproximativ 600 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 120 de sancţiuni contravenţionale. 13 conducători de autobuze sau microbuze au fost depistaţi circulând cu o viteză mai mare decât limita legală, iar 5 foloseau în timpul conducerii telefonul mobil fără să utilizeze sistemul “mâini libere”. Toţi au fost sancţionaţi cu amendă, dar şi cu puncte de penalizare.

În două situaţii autovehiculele de transport persoane au fost blocate e în trafic prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare întrucât nu aveau încheiată poliţa obligatorie RCA, sancţiunea aplicată pentru fiecare în parte fiind de 1.000 lei.

Un conducător auto a fost depistat de poliţişti în timp ce efectua transport public de persoane cu un autobuz pe ruta Jegălia - Feteşti, având 9 pasageri în plus faţă de numărul de locuri. De asemenea, 13 persoane nu aveau eliberate bilete de călătorie. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amenda în valoare de 9.000 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Razie în trafic. Poliţia, cu ochii pe transportatorii de marfă şi de persoane

Razie în trafic. Poliţia, cu ochii pe transportatorii de persoane şi de marfă

Razie în trafic. Transportatorii de marfă şi de persoane, în vizorul poliţiştilor

Razie pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau care consumă droguri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite