Prognoza meteo: Când scăpăm de iarnă. Unde se anunţă ploi, ninsori şi deosebit de frig în următoarele două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.Conform specialiştilor, în această săptămţnă vor avea parte de o răcirea accentuată, astfel că maximele vor scădea uşor sub normalul pentru ultima decadă de martie. La început de aprilie, vremea se va încălzi treptat.

 Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii estimarea evoluţiei vremii pentru intervalul 25 martie – 7 aprilie 2019:

Nopţi reci în Muntenia

În prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie regională a maximelor în jurul a 21 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că maximele vor scădea uşor sub normalul pentru ultima decadă de martie, şi se vor situa în jurul a 11 grade. O încălzire treptată şi uşoară este prognozată îndeosebi după 31 martie, astfel că media valorilor maxime va fi în general de 15...17 grade. Media temperaturilor minime va fi de 2...4 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 şi 29 martie se va ajunge la minime uşor negative de -2...0 grade. După aceste nopţi reci, media regională a valorilor minime va creşte uşor, la valori de 2...4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în 26 martie. Ulterior, doar trecător şi pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, cel mai probabil după 3 aprilie.

16 grade în Oltenia

În prima zi vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a maximelor în jurul a 21 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că în perioada 26 – 29 martie maximele se vor situa uşor sub normalul termic caracteristic pentru ultima decadă de martie, respectiv, o medie regionala de 11...12 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variaţii, tendinţa generală va fi de încălzire uşoară, astfel că media valorilor maxime va ajunge la 14...16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 2...4 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 şi 29 martie se va ajunge la minime uşor negative de -2...0 grade. După aceste nopţi reci, media valorilor minime va creşte uşor, la valori de 3...4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în 26 martie. Ulterior, doar trecător şi pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, cu o probabilitate mai ridicată după 3 aprilie.

Minime de minis 5 grade în Transilvania

Temperatura va marca o scădere accentuată, astfel că în intervalul 26...29 martie valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 7...9 grade şi minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopţi la -5...-3 grade. După acest interval se va încălzi uşor, de la o medie a valorilor maxime de 9...10 grade, până spre 14 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menţine uşor negativă până spre 3 aprilie, apoi va creşte uşor până la valori în jur de 2 grade.

Precipitaţiile vor fi slabe cantitativ în aceste două săptămâni, probabilitatea de apariţie fiind mai ridicată în primele zile ale intervalului şi după 3 aprilie.

Precipitaţii slabe în Maramureş

Temperatura va marca o scădere accentuată, astfel că în intervalul 26...29 martie valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, respectiv o medie a valorilor maxime de 7...9 grade şi minime negative, ce vor ajunge în cele mai reci nopţi la valori de -4...-2 grade. După acest interval se va încălzi uşor, de la o medie a valorilor maxime de 10...12 grade, până spre 15...16 grade la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media minimelor se va menţine în jur de 0 grade până spre 3 aprilie, apoi va creşte uşor până la valori de 3...5 grade.

Vor fi precipitaţii slabe în primele zile ale intervalului, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi din nou în creştere după 3 aprilie.

Frig în Moldova

Vremea se va răci, devenind rece în perioada 26 – 29 martie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6...8 grade. După aceast interval vor mai fi alternaţe termice, dar tendinţa generală a temperaturilor maxime va fi de creştere, până spre valori în jur de 14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2...3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0 grade, apoi va creşte uşor, la valori de 3...4 grade.

În prima săptămână de prognoză sunt prognozate precipitaţii slabe şi pe arii restrânse aproape în fiecare zi, iar în a doua săptămână probabilitatea de apariţie a acestora va creşte după 3 aprilie.

Încălzire uşoară în Dobrogea

Intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci, iar până aproape de sfârşitul lunii martie vor fi maxime termice uşor sub normalul perioadei, în medie de 8...11 grade. Ulterior, chiar dacă vor mai fi unele variaţii, este prognozată o încălzire uşoară, astfel că pentru a doua săptâmână sunt estimate maxime, în medie, de 12...14 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4...6 grade în primele zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de 0 grade. După această noapte rece, media regională a valorilor minime va creşte uşor la valori de 4...6 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în 26 martie şi din nou în 29 şi 30 martie. În a doua săptămână condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse.

Ploi puţine în Banat

Intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci accentuat, iar în perioada 26 – 29 martie vor fi maxime termice, în medie regională, de 10...12 grade şi minime în jur de 0 grade, chiar mai coborâte în 28 martie, când se va ajunge la valori de -2 grade. După acest interval, tendinţa va fi de încălzire treptată, de la o medie regională a valorilor maxime de 12...14 grade, până la 16...17 grade. Tendinţa va fi asemănătoare şi pentru valorile minime de temperatură, aceastea urmând să ajungă la 4...5 grade.

Regimul pluviometric se va menţine în general deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului şi cu o probabilitate în creştere după 3 aprilie.

Variaţii termice în Crişana

Media valorilor maxime va scădea de la 17 grade în prima zi a intervalului, până la 8 grade în 27 martie, iar ulterior va creşte la 14 grade la finalul lunii martie. Pentru a doua săptămână, cu mici variaţii, se vor atinge maxime, în general, de 15...16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2 - 3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0...1 grad, apoi va creşte uşor, la valori de 3...4 grade.

Se vor semnala ploi slabe la începutul perioadei, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi din nou în creştere după 3 aprilie.

Minus 10 grade la munte

Vremea va deveni rece în perioada 26 – 29 martie, în medie cu valori maxime de numai -2...0 grade şi minime de -7...-4 grade, chiar mai scăzute în 28 martie când la nivelul întregului spaţiu montan se va înregistra o medie a acestora de -10 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi în creştere uşoară, respectiv medii ale valorilor maxime ce vor atinge 3...4 grade. O evoluţie asemănătoare se va înregistra şi pentru valorile minime de temperatură, astfel că, de la o medie de -6...-4 grade, până la finalul intervalului se va ajunge la -2...0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în 25 şi 26 martie şi trecător în perioada 28 – 30 martie. În a doua săptămână, precipitaţiile îşi vor face apariţia, cel mai probabil, după 3 aprilie.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite