Pompier din Călărași, la dineu cu Principesa Maria. A fost inaugurat un nou cămin pentru copiii aflați în dificultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca ambasador onorific al Fundației „Copii in dificultate“, plutonier adjutant șef Sebastian Laurențiu Ghioca de la ISU Călărași a participat recent alături de alți câțiva oameni sufletiști și dornici să sprijine cauzele nobile, la recepția Casei Maria, un adăpost în București pentru cei aflați în dificultate. 

Sebastian alături de Principesa Maria voluntarii care sprijină copiii bolnavi FOTO ISU Călărași
Sebastian alături de Principesa Maria voluntarii care sprijină copiii bolnavi FOTO ISU Călărași

Una dintre gazdele dineului a fost Alteța Sa Regală - Principesa Maria, cu acest prilej fiind puse bazele unor noi proiecte cu caracter umanitar.

„Casa Maria” este un nou "adăpost" care aduce căldură și afecțiune pentru copiii care au mare nevoie de sprijin.

Sebastian Laurențiu Ghioca spune că este mândru că a putut participa alături de oameni minunați, care vor să ajute și să aducă alinare celor care au atâta nevoie de sprijin.

„Susținerea copiilor și asigurarea unei vieți decente aproape de mediul de familie este posibilă doar prin acțiuni întreprinse de oameni cu suflet, de oameni implicați care au dovedit în timp că sunt buni vectori, ce știu să atragă susținerea tuturor celor care vor și pot empatiza cu acțiunile caritabile și demersurile umanitare”, au transmis reprezentanții ISU Călărași.

Noi proiecte umanitare, în plan

La acest eveniment, care s-a desfășurat la ambasada Marii Britanii din București, au fost prezenți oficiali din mai multe țări europene, oficialităţi locale, sportivi și mulți oameni cu suflet, care au fost aproape și s-au implicat neîntrerupt în proiecte umanitare, așa cum este și cauza copiilor de la căsuța „Copii în Dificultate" (CID).

Sebastian a dat o mână de ajutor și refugiaților ucraineni FOTO ISU Călărași
Sebastian a dat o mână de ajutor și refugiaților ucraineni FOTO ISU Călărași

Una dintre gazdele dineului a fost Alteța Sa Regală - Principesa Maria și cu acest prilej au fost puse bazele unor noi proiecte cu caracter umanitar.

Sebastian a promis că va continua să participe la competițiile prin care va putea să ajute copii prin Fundația „Copii în Dificultate".

Veteranul echipei CID

Sebastian Ghioca, Sebi cum îi spun prietenii, este veteranul echipei CID şi susţinător împătimit al cauzei copiiilor din fundaţie. El este tatăl al trei băieţi şi al unei fetiţe. De profesie pompier, subofiţer operativ principal în cadrul Compartimentului Monitorizarea Situaţiilor de Urgenţă şi Dispecerat ISU Călăraşi, Sebastian spune că este cu tot sufletul alături de micuţii bolnavi.

Sebastian este dispecer la ISU Călărași FOTO ISU Călărași
Sebastian este dispecer la ISU Călărași FOTO ISU Călărași

A fost nevoie de o singură întâlnire cu ei, iar de atunci, pur şi simplu nu îi poate abandona. Prin tot ceea ce face, el doreşte să inspire şi alţi oameni pentru a da o mână de ajutor, de a-i spijini pe copiii cu care soarta nu a fost atât de darnică.

Ambasador sportiv al Fundației CID

Astfel, Sebi şi-a asumat rolul de Ambasador Sportiv al Fundaţiei CID şi în ultimii aproape cinci ani a concurat la competiţii sportive ducând mai departe mesajul „Ei nu sunt singuri“. În 2020, deşi ne-am aflat în plină pandemie, Sebi a pedalat timp de 24 de ore, peste 435 kilometri, pe Transalpina şi Transfăgărăşan, contribuind astfel la renovarea Casei CID.

Sebastian este eroul copiilor cu deficiențe neurologice FOTO Sebastian Ghioca
Sebastian este eroul copiilor cu deficiențe neurologice FOTO Sebastian Ghioca

În 2021 el a participat la Oradea, la cursa Long Distance în calitate de ciclist, pedalând aproximativ 180 de kilometri în 17 bucle, într-un timp limită de opt ore. Astfel, a încercat să-i convingă oamenii să susţină costul a cel puţin 72 de şedinţe de kinetoterapie destinate copiilor ce suferă de afecţiuni neurologice grave.

„Gesturi extreme pentru cauze frumoase“

Sebastian a ajuns să aleagă Fundaţia Copii în Dificultate după ce i-a cunoscut pe cei 20 de copii cu nevoi speciale, majoritatea cu afecţiuni grave neuromotorii şi locomotorii, de dezvoltare, cu retard, afecţiuni care necesită sume şi de pâna la 8.000 de lei pe lună pentru îngrijire, toate acestea desfăşurându-se în Centrul „Sfânta Margareta“.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite