Picturile pe 360 metri care îmbracă parapetul din Parcul Central din Călăraşi, realizate de liceeni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picturile au fost realizate de elevi FOTO Facebook/Cu Apele Curate
Picturile au fost realizate de elevi FOTO Facebook/Cu Apele Curate

Picturile care îmbracă acum parapetul de 360 de metri din Parcul Central al Călăraşiului au fost schiţate de elevii Liceului Pedagogic Ştefan Bănulescu, în cadrul unui workshop creativ coordonat de artista Wanda Hutira şi de David Hughes.

"Arta pentru copii este o modalitate naturală şi sigură prin care se pot exprima - se joacă, experimentează şi se murdăresc spunându-ne poveşti prin culori şi personaje care au puterea să transforme lumea. 

Procesul de creaţie din spatele celei mai noi picturi murale CuApeleCurate a fost un context perfect pentru tinerii din comunitatea locală să înveţe să aibă încredere în ideile lor, în ei şi în ce tărâmuri pot explora.

Muralele au prins viaţă în Parcul Central Călăraşi sub îndrumarea artistei Wanda Hutira şi pun în lumină către un public mai larg schimbările pe care e necesar să le adoptăm în vieţile noastre", arată într-o postare pe pagina de socializare Asociaţia Mai Mult Verde.

Proiectul nu numai că le-a creat tinerilor din comunitate oportunitatea de a-şi exprima propriile opinii şi idei, dar le-a oferit şansa de a răspândi un mesaj puternic către oamenii din comunitate. 

"Muralul realizat la Călăraşi este un exemplu de bună practică de parteneriat public şi privat şi a fost realizate cu sprijinul Lidl Romania  în cadrul programului CuApeleCurate. Mulţumim partenerilor locali ADDDJ - Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Dunarea de Jos, 3 Smoked Olives Island Festival, Muzeul Municipal Călăraşi pentru găzduire şi Primăria Municipiului Călăraşi pentru susţinere!",  a transmis Asociaţia Mai Mult Verde.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Comunicaţiile, întrerupte în Herson.  Biden anunţă noi rachete pentru Ucraina

Zeci de mii de români au picat în plasa întinsă de Poliţie pentru a le testa vigilenţa. Cum ne apărăm de hackeri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite