Peste 2.600 de persoane, suspecte de coronavirus, izolate şi monitorizate la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Izolarea la domiciliu, cea mai eficientă metodă împotriva răspândirii infecţiei FOTO Shuttestock
Izolarea la domiciliu, cea mai eficientă metodă împotriva răspândirii infecţiei FOTO Shuttestock

Conform ultimei informări de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în data de 29 martie, în judeţul Călăraşi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, 2.650 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 194 de persoane.

La data de 28 martie s-a încheiat perioada de carantină/izolare pentru 33 de persoane, acestea neavând probleme de sănătate. Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 232 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 152 de sancţiuni în valoare de aproximativ 248.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricţiile stabilite de Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia, pe parcursul zilei de 28 martie.

Poliţia si Jandarmeria desfăşoară în continuare misiuni specifice în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, cetăţenii sun sfătuiţi să evite deplasările dacă nu au un motiv bine întemeiat.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite