INHGA: Fluviul Dunărea, debit de 6.000 mc/s, în următoarea săptămână, la intrarea în ţară

0
0

Fluviul Dunărea va înregistra, la intrarea în ţară, un debit de 6.000 mc/s, în următoarea săptămână, valoare peste media multianuală a lunii februarie, arată prognoza pe interval de medie durată, publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Astfel, până în dimineaţa zilei de 7 februarie, în aval de Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere, cu excepţia primelor zile din lună când vor fi în creştere uşoară pe sectorul Turnu Măgurele - Giurgiu.Per ansamblu, debitul Dunării, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), va fi în scădere până la valoarea de 6.000 mc/s, peste media multianuală a lunii februarie, de 5.300 mc/s.

Potrivit INHGA, în privinţa debitelor pe râuri pentru perioada 1 - 7 februarie, în prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării. Vor exista excepţii în cazul râurilor din bazinul Prutului şi a celor din Dobrogea, unde debitele vor fi relativ staţionare. În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în uşoară scădere, mai puţin în bazinele inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare. 

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite