Garda de Mediu a luat cu asalt comuna Săruleşti. Aici au loc arderi masive de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi Garda de Mediu la Sarulesti FOTO faceb/ GNM

Garda de Mediu Călăraşi, alături de jandarmi şi poliţişti, a luat cu asalt comuna Săruleşti. Sâmbătă, 19 februarie, oamenii legii au verificat zonele în care au loc cele mai mari arderi ilegale.

Preţ de trei ore (15.00-18.00), echipe de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Călăraşi, împreuna cu reprezentanţi din cadrul Jandarmeriei Române şi Poliţiei Române, au luat la „puricat” fiecare străduţă, fiecare uliţă din comuna Săruleşti Gara, jud. Călăraşi, în scopul prevenirii incendierilor deşeurilor şi a resturilor vegetale din localitate.

Comisarii GNM au avut discuţii cu mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii locale, cu scopul de a preveni, reduce şi elimina fenomenul arderilor ilegale, ce pot duce la afectarea calităţii aerului în zonele locuite. Pe parcursul acţiunii nu s-au găsit urme de incendieri recente, dar verificările vor continua împreuna cu celelalte autorităţi.

Conform Gărzii de Mediu Călăraşi, au fost vizate preponderent zonele unde se desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor şi dezmembrări de vehicule scoase din uz.

"Dacă observaţi incendii ce au ca rezultat degajări puternice de fum ce pot afecta calitatea aerului, sunaţi la numărul naţional de urgenţă 112," este apelul lansat de către autorităţi pentru stoparea poluării.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Surpriza unui român care nu şi-a plătit taxele în Finlanda. „Asta este diferenţa dintre noi şi voi şi de aia mă felicit că am plecat!“

Povestea primului val de români ajunşi în America, fugiţi de sărăcie din Ardeal către tărâmul făgăduinţei capitaliste

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite