Fonduri nerambursabile pentru universităţile din regiunea Sud Muntenia. Când se depun cererile de finanţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu data de 24 noiembrie, universităţile de stat din regiunea Sud Muntenia vor putea depune aplicaţii prin care să reabiliteze şi să modernizeze instituţiile de învăţământ, cu ajutorul fondurilor nerambursabile din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Prin Axa prioritară 10 „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, Prioritatea de investiţii 10.1,  regiunea Sud Muntenia va beneficia de o alocare de 11,25 milioane de euro, reprezentând fonduri FEDR şi de la bugetul de stat.

Apelul de depunere de proiecte va fi deschis în perioada 24 noiembrie 2017 – 24 aprilie 2018, urmând a fi cu depunere continuă, conform principiului „Primul depus, primul evaluat”. Depunerea se va realiza exclusiv prin aplicaţia electronică MySMIS, disponibilă la adresa web: http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

Minimum 100.000 de euro

Valoarea eligibilă a unei cereri de finanţare poate fi de minimum 100 de mii de euro şi de maximum 6,7 milioane de euro, cu menţiunea că aceasta nu trebuie să depăşească echivalentul a 30 de milioane de lei, calculat la cursul Inforeuro din luna depunerii. La stabilirea valorii maxime eligibile a proiectului se pot avea în vedere prevederile Hotărârii nr. 363 din 14 aprilie 2010, privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiţii finanţate din fonduri publice, încadrarea în paritatea 2.600 - 2800 de euro per participant direct la procesul educaţional, respectiv elevi (ex. La o unitate de învăţământ cu 100 de participanţi direcţi la procesul educaţional, valoarea maximă eligibilă nu poate depăşi 280.000 de euro).

Prin această linie de finanţare pot fi realizate proiecte de investiţii ce vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea, precum şi echiparea infrastructurii educaţionale universitare. O cerere de finanţare depusă în cadrul prezentului apel va viza un singur obiectiv de investiţii, respectiv o singură  instituţie de învăţământ superior de stat, chiar dacă identificarea obiectivului de investiţii se face pe mai multe numere cadastrale.

Vă recomandăm şi:

Investiţii cu fonduri europene. Peste 140 de proiecte, finanţate cu 400 milioane lei în cadrul POR 2014-2020

Dezbatere. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă extraordinară

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Bani europeni. ADR Sud Muntenia semneză primele contracte de finanţare pentru microîntreprinderi

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite