Facilităţi pentru şomeri. Cursuri de (re)calificare pentru meseriile de barman, patiser şi ospătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele fără slujbă pot urma cursuri gratuit
Persoanele fără slujbă pot urma cursuri gratuit

Şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi care nu realizează niciun fel de venituri pot urma gratuit unul dintre cele cinci cursuri de (re)calificare organizate, începând cu  această lună, de AJOFM Călăraşi.

Astfel, 70 de solicitanţi pot obţine, la finele cursurilor, calificări în următoarele meserii: lucrător în comerţ, patiser, operator introducere, validare şi prelucrare date, ospătar (chelner) sau bucătar. „Se oferă  astfel posibilitatea de a dobândi o calificare într-o meserie solicitată pe piaţa muncii, care să mărească şansele de a ocupa un loc de muncă”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.

Înscrierea la programele de formare profesională se face pe baza recomandării emise de compartimentul de informare şi consiliere privind cariera/serviciul mediere, însoţită de următoarele  documente: cerere tip; copie act identitate; copie diploma studii; copie certificat nastere; copie certificat căsătorie (pentru femei); talon/adeverinţă  medicală, cu menţiunea “apt de muncă” sau cu „restricţii”; certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiară din care să rezulte că nu realizează venituri.

Gratuit

Dacă în timpul frecventării cursului, persoana reuşeşte să obţină un loc de muncă, aceasta are dreptul de a finaliza, gratuit,  programul de formare profesională început.
Cei care urmează cursurile beneficiază  pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament  pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, precum şi de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.
 

Vă recomandăm şi:

Mai aproape de piaţa muncii prin cursuri de iniţiere şi perfecţionare profesională, printr-un proiect cu finanţare europeană

Angajaţii „sinistraţi” de şomajul guvernului american vor primi hamburgeri, bere, cursuri de dans la bară sau de tricotat gratuite

Peste 3.200 de şomeri vor beneficia în luna august de cursuri de formare profesională

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite