Extindere. Spitalul din judeţul Călăraşi va avea secţie de neurochirurgie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi se extinde Foto:Adevărul
Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi se extinde Foto:Adevărul

Cel mai mare spital din judeţul Călăraşi va avea o secţie de neurochirurgie unde vor putea fi operate traumatismele craniene şi discopatiile, urgenţe care, până în prezent, erau transferate către unităţi medicale din Capitală.



Pentru noul compartiment s-a primit déjà avizul Ministerului Sănătăţii, iar autorităţile locale fac eforturi pentru direcţionarea fondurilor către spital. “Am reuşit să obţin aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru a înfiinţa secţia de neurochirurgie. Nu vom putea face operaţii pe creier aici, dar vom putea interveni la discopatii şi traumatisme craniene. Investiţia într-o trusă de neurochirurgie este de 50.000 de euro, bani care vin de la Consiliul Judeţean Călăraşi”, a precizat, pentru Actualitatea de Călăraşi, dr. Dan Romulus Şerban, managerul Spitalului Judeţean.

În acest sens, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost aprobat proiectul prin care bugetul a fost rectificat, modificarea constând în achiziţia unei truse neurochirurgicale, pentru care s-a alocat suma de 295.000 lei. Banii sunt necesari pentru  asigurarea unui act medical de înaltă calitate la compartimentul de neurochirurgie nou înfiinţat şi totodată obţinerea de venituri suplimentare prin includerea acestuia în contractul cu Casa  Judeţeană  de  Asigurări de Sănătate.
„Încercăm să mărim gradul de complexitate la spital şi să luăm mai mulţi bani de la Casa de Sănătate” a spus Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Dan Romulus Şerban se întoarce la Călăraşi. Medicul ortoped preia conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă

FOTO Curăţenia la Pediatrie, în toi. Ce planuri are Consiliul Judeţean cu Spitalul de Urgenţă

Tragedie. Cum a murit o tânără în mâinile medicilor, după ce a adus pe lume gemeni

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite