Evaluare Naţională 2017. Elev care a susţinut examenul: „ Subiecte abordabile, mai uşoare decât la simulare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au susţinut miercuri, 21 iunie, proba la matematică FOTO I.S.
Elevii au susţinut miercuri, 21 iunie, proba la matematică FOTO I.S.

Pentru elevii bine pregătiţi, proba la matematică nu a ridicat probleme. Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut examenul la Capacitate 2017, subiectele au fost cu grad mediu de dificultate, mai uşoare decât cele de la simulare.



La Colegiul Economic din Călăraşi, câţiva părinţi aşteaptă cu emoţie copiii care urmează să iasă din examen. „ Gândim pozitiv, aşa că totul va fi bine. Sper, sincer, să ia notă mare la română, că la matematică mai schiopătează. Am plătit şi lecţii particulare, dar ne bazăm tot pe română. Fiica mea este bine pregătită, vrea să urmeaze un liceu cu profil filologic, să sperăm că matematica nu ne strică socoteala”, spune o mămică emoţionată.

Câţiva adolescenţi, liceeni, care au scăpat, anul trecut, de teroarea examenului îşi aşteaptă un prieten. “Examenul e floare la ureche. E mai uşor ca o teză, important e să nu te sperii de subiecte. Fiecare problemă trebuie tratată serios, fără pic de emoţie”, spune Mihai Dinu, licean la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei” care a susţinut Capacitatea nul trecut.

Printre primii elevi care au ieşit din examen a fost Ionuţ Trifu. Răsuflă uşurat că a trecut de cea mai de speriat probă, însă spune că subiectele i s-au părut uşoare şi speră să obţină medie mare pentru a fi repartizat la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”. „Am învăţat, nu mă laud, sunt copil de nota 8-9, dar nu pot să spun c-am tocit. Prind repede din clasă când mi se predă. Matematică nu e grea deloc, trebuie doar să fii atent pentru că pot apărea capcane. Subiectele au fost abordabile, mai uşoare decât la simulare. Vreau să merg la Informatică, e meserie de viitor, n-am nicio emoţie că nu-mi voi îndeplini visul”, spune zâmbind elevul.

Părinţii nu au venit cu el la examen şi nici nu l-au aşteptat la ieşire. Îi scuză, spunând că muncesc şi că, oricum, “mama m-ar fi dezechilibrat emoţional. Mai rău mă stresa decât să mă încurajeze!”.
 

1.910 elevi, înscrişi la examen

În judeţul Călăraşi, 1.910 elevi s-au înscrie pentru a susţine examenul de Evaluare Naţională 2017.  La

Matematică, proba susţinută miercuri, 21 iunie, primul subiect a fost tip grilă, de algebră şi geometrie, unde elevii trebuia să completeze enunţurile necunoscute, consemnate cu puncte-puncte, de la final. Una dintre cerinţe era: „Aria pătratului de 6 centimetri este... “.
Al doilea subiect cerea construirea unei figuri geometrice, un cub, urmat de rezolvarea unor exerciţii de algebră: funcţii, sisteme, ecuaţii E(x).
Al treilea subiect era compus din două figuri geometrice date, un dreptunghi şi un cilindru, la care trebuia rezolvate 3 subpuncte: să calculeze sinusul unui unghi, să arate că o latură este mai mică decât 16 etc.
La ora 13.00, la Adevărul Live Manuela Mişcoci, profesor de Matematică la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Bucureşti, va rezolva subiectele primite astăzi de elevi.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie. Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00.Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.
“În vederea semnalării unor posibile (dar nedorite) disfuncţionalităţi în derularea EN VIII 2017, Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţia celor implicaţi în acest examen, începând de luni, 19 iunie, linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Numărul 0800801100 va fi disponibil zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 8:00—16:00 (luni-joi) şi 8:00-14:00 (vineri), a anunţat MEN.

Capacitate 2017: calendarul examenului
21 iunie 2017 Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017 Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Vă recomandăm şi:

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Călăraşi

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională la Călăraşi

Capacitate 2017. Subiectele la matematică la Evaluarea Naţională la Călăraşi

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională la Călăraşi

Adevărul Live, ora 14.00. Suntem în criză: evaluarea credibilităţii naţionale

Evaluarea Naţională 2017. Ce subiecte au primit olimpicii, absolvenţi de clasa a VIII-a, la proba de Limba Română

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite