Ergometre din America pentru canotori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Buzdugan la antrenamente pe ergomtetru foto CSS Călăraşi
Mădălina Buzdugan la antrenamente pe ergomtetru foto CSS Călăraşi

În luna febuarie, incendiul de la stadion a provocat pagube de 40.000 de euro. După incendiul din primăvară care a mistuit tot, canotorii revin pe linia de plutire. Sportivii vor primi în scurt timp cinci ergometre noi, rame şi vâsle aduse din străinătate. „Ergometrele au venit, dar mai aşteptăm ramele şi vâslele. Durează mai mult pentru că sunt aduse din America“, a declarat Marius Tătaru, directorul Clubului Sportiv Ş

Dotările canotorilor, distruse

Focul izbucnit pe 28 februarie 2011 a făcut scrum 30 de perechi de vâsle noi, în valoare de 600 de euro fiecare şi opt ergometre Concept II, aduse din America, a 1.400 de euro bucata. Pe lângă acestea, au mai ars şi 12 perechi de vâsle de la Federaţia Română de Canotaj. Echipamentele nu erau asigurate. „Aceste echipamente sunt plătite de Primărie şi avem mare nevoie de ele. Tinerii au început deja să se antreneze pe ergometru. Mai sunt câteva echipamente, dar sunt foarte vechi“, a mai spus Tătaru.

Un nou început

În 2002, toate echipamentele canotorilor au fost furate, iar hoţii nu au fost prinşi nici astăzi. „Erau la hangar, la baza nautică. Pentru că au fost furate a trebuit să o luăm de la început. Acum, după aproape zece ani ne-am confruntat cu aceeaşi problemă. Avem încedere şi sperăm că ne vom descurca“, a spus Cornel Nedelcu, antrenor.

Mădălina Buzdugan, cea mai bună canotoare

Deşi nu au cele mai bune condiţii pentru a se antrena, la Călăraşi se face performanţă. Mădălina Buzdugan este dublă campioană balcanică ,vicecampioană naţională la ergometru şi campioană europeană. Deşi practică de numai trei ani canotajul, Mădălina Buzdugan se poate lăuda cu o sumedenie de premii. Tânăra a primit titlul de campioană eupeană la Campionatul Naţional European din Kruszwica, Polonia, din perioada 24-26 iunie 2011.

Adolescenta a fost singura din Călăraşi care a participat la Campionatul Mondial de Juniori din Eton Marea Britanie, din 4-6 august 2011, de unde s-a întors cu locul II.  „A fost singura selecţionată ca să participe la Campionatul Mondial. În doar trei ani a reuşit să facă sport de performanţă“, a spus Cornel Nedelcu.

O sportivă extraordinară

Iniţial, tânăra Mădălina a vrut să facă volei, dar când a aflat că se face selecţie pentru canotaj şi-a propus să încerce o carieră în acest domeniu. A fost aleasă printre primele, fiind şi cea mai înaltă: 1,84 metri. „Este o sportivă extraordinară şi ne mândrim cu ea. A reuşit să facă cunoscut numele oraşului peste hotare“, a adăugat Nedelcu. Mădălina s-a clasat a cincea la Olimpiada de Juniori de la Singapore, este dublă campioană balcanică în Grecia, dar şi vicecampioană la ergometru.

Totodată, Mădălina a mai reuşit un loc I în Bulgaria şi alte două clasări pe prima treaptă a podiumului în Călăraşi, la proba de ergometru. „Avem încredere în puterea ei de muncă şi suntem convinşi că va obţine mai multe premii. Munceşte foarte mult şi aşa a reuşit să aibă multe medalii“, aadăugat antrenorul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite