Elena Udrea, sfătuită de specialişti să scoată bani din buzunar. Fără 100.000 de lei în primul an, adio livadă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea a intrat în forţă în agricultură Foto:Adevărul
Elena Udrea a intrat în forţă în agricultură Foto:Adevărul

Elena Udrea s-a făcut investitoare în agricultură, cumpărând 80 hectare în mai multe judeţe, printre care şi la Călăraşi, la Nana.

Specialiştii în agricultură spun însă că nu este aşa de simplu precum pare. Deputatul PDL trebuie să facă bine calcule şi să scoată din buzunar în primul an 100.000 de lei pentru înfiinţarea plantaţiei de pomi fructiferi. „Dacă a ales pomicultura, doamna Udrea trebuie să-şi angajeze un consilier de nădejde. A ochit bine. Din pomicultură şi viticultură se scoate cel mai bun profit. Însă e obligatoriu ca în primul an să investească 100.000 de lei pentru înfiinţarea plantaţiei. Aici se includ constul puieţilor, dar şi tratamentele fitosanitare. O livadă, dacă o cultivi în sistem intensiv şi ai instalataţii de irigat câteva luni pe an, mergi la sigur. În doi, trei ani intră pe rod şi scoţi profit”, spune Ion Ciulinaru, şeful fermierilor din Bărăgan.

Cel mai bun teren

Terenul este cel mai bun, se pare, din Europa. Din păcate, preţurile sunt foarte mari la Nana şi pentru că terenul e foarte scump, dar şi pentru că, în urma implicării familiei preşedintelui în agricultură acolo în zonă, au crescut preţurile foarte mult”, declara Elena Udrea, la sfârşitul săptămânii trecute.

Bogăţia Nanei este solul, o spun cunoscătorii, un pământ extrem de fertil care, dacă ar fi lucrat cu utilaje performante şi tehonologie avansată, ar scoate din sărăcie tot Bărăganul. La Nana este cernoziomul, acel sol rodnic de culoare închisă, neagră sau castanie, care se formează sub o vegetaţie ierboasă, în condiţiile unei clime continentale. Cândva, solul de la Nana era dat exemplu pentru proprietăţile sale ca la carte. „Solul de la Nana era trecut în manuale pentru calitatea lui. Aşa de bun este pentru agricultură“, arată agentul agricol al comunei, Marian Dobre, angajatul primăriei.

Plasament financiar important

Şi deputatul Vasile Iliuţă, unul dintre fermierii de top ai Bărăganului, crede că Elena Udrea a făcut un plasament financiar de milioane. “A fost cea mai bună alegere. Ne bucurăm că a cumpărat teren în Bărăgan, după ce a venit preşedintele Băsescu”, spune Iliuţă. Acesta e de părere că de acum înainte drumul investitorilor către Bărăgan a fost deschis. “Este important să profităm de acest lucru şi să dezvoltăm o serie de afaceri”, a precizat deputatul.
 

Vă recomandăm şi:

Fiica preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat 300 de hectare de teren agricol în comuna Nana

De la cine a cumpărat Ioana Băsescu terenul de 290 de hectare de la Nana: o firmă de apartament, fără niciun angajat, controlată de o familie de italieni

Contractul integral dintre Ioana Băsescu şi CEC Bank, în „Cazul Călăraşi“. Clauzele din spatele împrumutului de 4,6 milioane de lei, făcut pe 30 de ani

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite