Directorul Oficiului de Cadastru, sub control judiciar pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi, Ovidiu Benea, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat că a favorizat o societate să câştige o licitaţie şi a achitat acesteia un avans de aproape 600.000 lei fără baze legale.Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Ovidiu Benea, director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi.
Conform procurorilor DNA, în perioada 2009-2015, Benea a favorizat o anumită societate comercială să câştige o licitaţie pentru proiectul "Modernizare şi extindere la construcţia existentă pentru sediul OCPI Călăraşi”, iar în octombrie 2009 a achitat aceleiaşi societăţi un avans de aproape 600.000 de lei fără nicio bază legală şi pentru crearea de foloase materiale necuvenite pentru firma privată.

În acelaşi context, la data de 17 noiembrie 2009, Ovidiu Benea a încheiat cu aceeaşi societate comercială un act adiţional prin care s-au contractat lucrări suplimentare, în lipsa unei proceduri legale de atribuire şi a unei solicitări a OCPI Călăraşi.

Sechestru pe 10 imobile

"Acest lucru s-a realizat în condiţiile în care, în actele aferente procedurii de atribuire a contractului iniţial, se menţiona clar că autoritatea contractantă nu trebuia să plătească lucrări suplimentare, riscul aparţinând exclusiv ofertantului, iar lucrările suplimentare ce nu erau prevăzute în documentaţia tehnică iniţială se puteau efectua doar la solicitarea autorităţii contractante.

Prin această conduită, inculpatul Benea Ovidiu a creat un prejudiciu instituţiei pe care o reprezenta în valoare de 2.175.497 lei (valoarea avansului şi plăţile nelegale făcute în baza actului adiţional), concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum în favoarea societăţii respective", arată DNA. În acest caz s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a zece imobile aflate în proprietatea lui Ovidiu Benea.

Vă recomandăm şi:

Nicolae Robu, precizări despre dosarul DNA în care este suspect: „Mă doare când onoarea, bunul meu cel mai de preţ, îmi este pătată în mod atât de nedrept”

Mircea Negulescu, procuror DNA Ploieşti, şi-a dat demisia, după ce o înregistrare controversată a fost făcută publică

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite