Descinderi cu mascaţi la o grupare de contrabandişti. 7 persoane reţinute, 700.000 pachete de ţigări, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii au descins în mai multe judeţe FOTO Adevărul
Mascaţii au descins în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Bacău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au ridicat 700.000 de pachete de ţigarete, în urma a 56 de percheziţii efectuate în Bucureşti şi în 7 judeţe, printre care şi Călăraşi. 7 persoane au fost reţinute, iar faţă de alte 12 a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Pe 26 octombrie., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — S. T. Bacău, au efectuat 56 de percheziţii, pentru destructurarea a trei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări.

Percheziţiile au fost efectuate în locuinţe din judeţele Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi din municipuiul Bucureşti. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, luptători de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale a Poliţiei Române şi de la structurile de acţiuni speciale.

De asemenea, au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Iaşi şi Biroul Vamal Bacău, precum şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din judeţele Braşov, Covasna, Galaţi, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi din municipiul Bucureşti. În urma percheziţiilor, din locuinţele a 39 de persoane au fost ridicate 700.000 de pachete de ţigarete de contrabandă.

Filiera

Din cercetări a rezultat că membrii celor trei grupări infracţionale organizate ar fi acţionat coordonat, prin colectarea, preluarea, deţinerea, transportul, predarea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete introduse în mod ilicit în ţară. În urma administrării probatoriului, 7 membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar alţi 12 sunt cercetaţi sub control judiciar. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Vă recomandăm şi:

19 descinderi la membrii unei grupări specializate în furturi şi fapte de corupţie

Descinderi. Tone de îngrăşăminte chimice şi produse petroliere, confiscate de poliţiştii de la Transporturi

Ce au găsit poliţiştii la cele 54 de percheziţii. Instalaţie artizanală pentru contrafacerea alcoolului şi maşini de lux folosite la comiterea infracţiunilor

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite