Defilare şi depuneri de coroane de Ziua Armatei la monumentul eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Armatei Române sărbătorită în fiecare an pe 25 octombrie a fost marcată şi la Călăraşi. Autorităţile locale au cinstit memoria ostaşilor  căzuţi la datorie printr-o ceremonie la monumentul eroilor de la Bălan unde au fost depuse zeci de coroane de flori.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, cei doi vicepreşedinţi, Marian Dinulescu şi Valentin Barbu, directori de direcţii şi consilieri au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial, în semn de recunoştinţă pentru eroii neamului. “Azi, de Ziua Armatei Române, transmitem gânduri bune celor care poartă cu onoare ţinuta militară”, au transmis autorităţile locale.

Cu prilejul Zilei Armatei României, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor.

170.000 de ostaşi, căzuţi pe front

În efortul de război, România a pierdut circa 170.000 de ostaşi, alte sute de mii fiind răniţi sau daţi dispăruţi. Eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, precizează MAPN.

Potrivit MAPN, Armata României începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forţe şi se prezintă ca o structură modernă şi adaptată provocărilor momentului, garantă a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării.

Vă recomandăm şi:

Festivităţile de Ziua Marinei încep cu o săptămână înainte. În premieră, Medgidia dă tonul marii sărbători

Iohannis, de Ziua Marinei: În 2017 vor continua exerciţiile navale la un nivel nou de complexitate, împreună cu aliaţii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite