Cum poate fi depistat şoferul drogat. Poliţiştii rutieri, faţă în faţă cu substanţele interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de ofiţeri şi agenţi de la Serviciul Rutier Călăraşi, Olteniţa, Lehliu-Gară, Budeşti şi Fundulea au participat la o instruire pe linie antidrog. Oamenii legii au fost învăţaţi despre cum să depisteze în trafic mai uşor şoferii care consumă substanţe interzise.

La sesiune au participat 25 poliţişti rutieri cărora le-au fost prezentate principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, cele mai importante noţiuni utilizate în domeniul drogurilor (dependenţă, toleranţă, sevraj, supradoză etc) şi semnele consumului de droguri. Instruirea a cuprins aspecte juridice privind drogurile şi conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor stupefiante şi psihotrope, efectele drogurilor asupra conducătorilor auto (teste de examinare a mărimii pupilelor, teste de coordonare, teste comportamentale, examinarea reacţiilor şi a modului de vorbire) şi necesitatea efectuării testării rapide de depistare a drogurilor.

"Formarea poliţiştilor rutieri reprezintă un prim pas, în efortul ANA şi al IGPR/Direcţia Rutieră, de a informa, educa şi conştientiza poliţiştii şi participanţii la trafic cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra capacităţii de a conduce vehicule", a anunţat Agenţiaa Naţională Antidrog.

Citeşte şi: Condamnare record pentru un traficant de droguri din Vaslui: 10 ani de închisoare cu executare

Citeşte şi: Tânăr de 22 de ani, reţinut pentru trafic de droguri

Citeşte şi: Numai 7 şoferi băuţi la volan din 1375 de şoferi testaţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite