Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre. Avertizarea, valabilă până pe 4 aprilie

0
0
Cotele Dunării cresc alarmant FOTO Adevărul
Cotele Dunării cresc alarmant FOTO Adevărul

Situaţia pe Dunăre se complică. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor(INHGA) a emis, luni, cod portocaliu de inundaţii, valabil până pe 4 aprilie, ora 16.00, pentru mai multe judeţe, printre care şi Călăraşi.

 Astfel, având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş),  în intervalul 26 martie, ora 15.00 – 4 aprilie, ora 16.00 pe Dunăre, sector aval Calafat – Olteniţa (judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi) se instituie cod portocaliu.

"Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor", au avertizat hidrologii.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite