Citiţi în noul săptămânal „ADS Călăraşi“: „Scotem pe bandă meserii care nu se cer“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Pelican, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă
Dumitru Pelican, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Deşi nu e un judeţ fără investitori, Călăraşiul duce lipsă de locuri de muncă. Cu toate acestea, nu se plasează printrele zonele cu cea mai mare rată a şomajului.

Adevărul de Seară:  Care ar fi mutarea importantă pe piaţa muncii în următoarele luni?

Dumitru Pelican: Din toamnă, se deschide supremarketul Kaufland. La bursa locurilor de muncă s-au anunţat deja posturi libere. Ştiu că oamenii au fost încântaţi de noua investiţie şi aşteaptă cu interes să vadă dacă vor fi sau nu acceptaţi pentru interviu. Este vorba despre 22 de locuri libere pentru care au aplicat sute de persoane. Au consultat listele şi au venit cu speranţă că ăşi vor găsi un loc de muncă mai bine plătit. Totuşi mă îngrijorează foarte mult faptul că de la toamnă vine valul de disponibilizări: poliţiştii şi profesorii. Va fi o explozie de şomeri.

Câţi şomeri avem şi cum sunt sprijiniţi?

Cu 6,09% rată a şomajului, Călăraşiul nu stă foarte prost. Avem înregistrate 6.496 de persoane fără loc d emuncă. Oricum, la nivel naţional cifrele sunt altele pentru că multe persoane nu sunt înscrise în evidenţele noastre. Cei mai mulţi dintre ei provin din mediul rural şi nu cunosc avantajele de care ar putea beneficia. Mă refer aici la consiliere şi la cursuri gratuite. Porsoanelor fără slubă le venim în întâmpinare cu bursele pe care le organizăm pe data de 20 a fiecărei luni. În medie, agenţii economici care participă oferă aproximativ 250 de locuri de muncă.

Citiţi în noul săptămânal ADS ce meserii se caută pe piaţa muncii

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite