Cetăţenii, rugaţi să stea acasă. Mesajele de distanţare socială, ignorate de vârstnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călărăşenii sunt rugaţi de autorităţi să stea acasă FOTO Facebook/PMC
Călărăşenii sunt rugaţi de autorităţi să stea acasă FOTO Facebook/PMC

Primăria Municipiului Călăraşi revine cu rugămintea către cetăţeni de a sta acasă. Mesajele transmise constant de către autorităţi nu sunt respectate de către toţi cetăţenii. Zeci de călărăşeni au reclamat comportamentul nepotrivit al unor concetăţeni care au ieşit la cumpărături sau la socializare, ignorând mesajele transmise.

Iată mesajul transmis de către Primăria Călăraşi sâmbătă seara pe pagina de socializare a instituţiei:

Apelurile autorităţilor de a vă distanţa social pentru a limita răspândirea noului coronavirus ajung la mare parte dintre dumneavoastră, însă, din păcate, în unele zone din oraş sau în unele cartiere nu se respectă această măsură. Vă rugăm, pe cei la care ajung mesajele noastre, să vă anunţaţi rudele vârstnice că viaţa lor poate depinde de această simplă soluţiei: statul în casă!

Am descurajat prin anunţuri mass-media, afişaj stradal, reţele sociale, prezenţa călărăşenilor în stradă, am luat măsuri la pieţe de a se elibera căi de acces, pentru distanţă între clienţi, am închis zona de recreere pensionari din zona Orizont. Toate măsurile pe care le-am luat şi le vom lua se aliniază deciziilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Primim din partea dumneavoastră multe sesizări prin care ne cereţi să intervenim în forţă, mesajele sunt redirecţionate pentru că la momentul acesta Poliţia locală, prin Decretul 195/2020, se subordonează operaţional Ministerului Afacerilor Interne. Vă rugăm să sesizaţi orice faptă la numărul de urgenţe 112, lucrătorii MAI sunt în alertă şi intervin prin măsuri specifice.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite