Căprioare salvate dintr-un canal din Călărași. Animalele săriseră în apă de frica unei haite de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două căprioare, mamă și pui, au fost salvate sâmbătă dimineață, 1 octombrie, de pompierii și jandarmii din Călărași. Militarii au fost alertați de localnici după ce aceștia au observat cele două animale în canalul de la Rasa. Căprioarele fuseseră speriate de câini și au sărit în canalul cu apă.

Căprioara și puiul ei au fost salvate FOTO Shutterstock
Căprioara și puiul ei au fost salvate FOTO Shutterstock

Două căprioare, mamă și pui, speriate de o haită de câini, au sărit în canalul de la Rasa și nu mai puteau ieși. Ori de câte ori încercau să urce pe malul taluzat alunecau în apă la fiecare încercare.

Pentru salvarea celor două animale, la fața locului au ajuns echipaje de pompieri și jandarmi cu trei autospeciale, urmând să vină în sprijin și o barcă.

Conform ISU Călărași, căprioarele erau foarte speriate și obosite, astfel că pompierii și jandarmii s-au organizat și au pornit pe ambele maluri ale canalului, astfel încât să le facă pe cele două să ajungă în zona unde exista iarbă și pământ pe margine.

„Totul a decurs conform planului convenit, le-am ghidat pe cele două mamifere și după câteva ore, au reușit să iasă din apă, după care au fugit pe câmp, a explicat plt.adj.șef Ovidiu Tătăranu”, purtător de cuvânt al ISU Călărași.

Pisicuță blocată înmotorul unei mașini

În luna iunie, o pisicuţă rătăcită, care se adăpostise la motorul unui autoturism într-o staţie de carburanţi de pe Autostrada Soarelui, a fost salvată de pompierii călărăşeni.

O femeie, iubitoare de animale, a auzit pisica miorlăind într-un autoturism şi nu a stat pe gânduri, cerând imediat ajutorul pompierilor călărăşeni.

Militarii din cadrul Secţiei Dragalina au fost solicitaţi pe 21 iunie, în jurul orei 12.00, să intervină într-o staţie de carburanţi de pe Autostrada Soarelui, la km 88, pentru salvarea unei pisicuţe rămase blocată în compartimentul motor al unui vehicul staţionat.

Un echipaj de pompieri a ajuns repede la locul intervenţiei, cu o autospecială de descarcerare şi în aproximativ 20 de minute micul animal era eliberat.

Conform ISU Călăraşi, în acest caz s-a intervenit cu un cric şi alte echipamente. Maşina a fost ridicată de la sol, astfel încât un pompier să lucreze de sub autoturism, iar un altul a oferit sprijin şi ghidaj de deasupra.  Pisicuţa blocată la motorul maşinii a fost găsită teafără, dar speriată.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite