Rafila: Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale, care pot fi toxice, dacă nu sunt recomandate de medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Briefing şedinţă guvern - Alexandru Rafila - 8 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut mai multe recomandări pentru populaţie şi pentru angajatori în contextul pandemiei, sfătuind cetăţeni să nu ia antibiotice împotriva noului coronavirus şi nici nu să nu se trateze cu antivirale daca nu sunt recomandate de medic, deoarece acestea pot fi toxice. De asemenea, ministrul a transmis angajatorilor să evite aglomerarea spaţiilor comune şi să încurajeze munca la domiciliu.

Alexandru Rafila a reamintit, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea previne formele severe şi decesele, respectiv reduce transmiterea virusului către alte persoane şi că este vitală respectarea măsurilor de distanţare, igienă personală, portul corect al măştii.

De asemenea, el recomandă testarea înainte de întâlnirea cu persoane vulnerabile nevaccinate, testarea la primele simptome de boală şi declararea imediată a rezultatului pozitiv. 

„Discutaţi imediat cu medicului de familie pentru testare şi îndrumare. Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale,care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic. Dotaţi-vă cu termometru şi pulsoximetru pentru a vă monitoriza starea de sănătate,dacă sunteţi pozitiv COVID-19”, a declarat Alexandru Rafila. 

De asemenea, el a făcut o serie de recomandări şi pentru instituţiile publice şi private. 

„Efectuaţi triajul zilnic al angajaţilor. Monitorizaţi permanent starea de sănătate a angajaţilor. E mai ieftin să previi decât să ai colegi bolnavi. Organizaţi programul de lucru decalat, pentru a evita aglomerarea spaţiilor comune. Încurajaţi munca la domiciliu (telemuncă). Puneţi la dispoziţia angajaţilor măşti, dezinfectante şi asiguraţi curăţenia şi aerisirea periodică a spaţiilor de lucru. Încurajaţi vaccinarea angajaţilor. Revizuiţi Planul de continuare a activităţii (BussinesContinuityPlan) pentru limitarea efectelor absenteismului masiv”, a precizat ministrul Sănătăţii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite