Biblioteca de 3 milioane de euro se deschide pentru cititori. Clădirea modernă a fost construită în 6 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De luni, 4 noiembrie, cititorii au acces în noua bibliotecă FOTO CJC
De luni, 4 noiembrie, cititorii au acces în noua bibliotecă FOTO CJC

Cea mai modernă bibliotecă din sud-estul României se inaugurează astăzi, 31 octombrie, la Călăraşi, şi se va deschide pentru public după 3 luni în care vizitatorii nu au avut acces. Impunătoarea clădire, construită în 6 ani, are peste 3.300 de metri pătraţi, 5 etaje şi a costat peste 3 milioane de euro.

Pentru micii cititori, dar şi pentru cei mai vârstnici au fost gândite spaţii generoase care să atragă cât mai mulţi călărăşeni spre taina ascunsă în lumea minunată a cărţilor. Această investiţie, o clădire în valoare de peste 12 milioane de lei, reprezintă un pas important pentru cultură, spunea Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi. Pe bună dreptate, construcţia îţi taie răsuflarea. De la fostul sediul al bibliotecii judeţene din cinematograful Victoria, o clădire degradată şi aproape insalubră, activitatea a fost mutată într-un spaţiu desprins parcă din filme.

Moderna clădire, care trebuia inaugurată în 2016, situată în centrul oraşului, în faţa fostei clădiri a Poştei, va deveni cel mai important centru de cultură de pe malul Borcei.

„Cred că în România, în 2014 a fost dată în folosinţă o bibliotecă, la Universitatea Tehnică din Timişoara. Clădirea dispune de săli multimedia, săli de conferinţă, săli de internet gratuit, o sală de cerc pentru activităţi culturale, ludotecă. Avem o sală multifuncţională care va avea deschidere către două terase circulabile parţial acoperite, astfel încât să ofere, în special vara, o viziblitate panoramică a împrejurimilor şi o extindere a activităţii culturale în aceste zone. De asemenea, clădirea dispune de subsol şi demisol, unde există depozite de carte, anexe tehnice şi centrala termică", explică Marinela Enciu, managerul bibliotecii.

Începând din 4 noiembrie 2019, serviciile cu publicul vor funcţiona după următorul program: luni - vineri: 08.00-20.00, sâmbăta: 09.00-13.00.  Aici, cititorii vor găsi aproximativ 350.000 de romane, lucrări de specialitate, monitoare oficiale, enciclopedii şi ziare.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite