Bacalaureat 2022. Premieră pe ţară, la Călăraşi: lucrările vor fi corectate digital. „Este un pas înainte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corectarea lucrărilor la Bacalaureat se va face digital în acest an la Călăraşi FOTO Shutterstock
Corectarea lucrărilor la Bacalaureat se va face digital în acest an la Călăraşi FOTO Shutterstock

Anul acesta, Ministerul Educaţiei face un experiment şi va corecta digital lucrările în două judeţe din ţară: în Călăraşi - Bacalaureatul, iar în Dâmboviţa - Evaluarea Naţională. Examenul corectat digital nu îi va afecta în niciun fel de elevi. Din contră, aceştia consideră că vor fi reduse suspiciunile de fraudă.

“După pandemia de COVID-19 digitalizarea şi-a pus amprenta asupra procesului de învăţare din România. 

Corectarea digitalizată a lucrărilor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională reprezinta un pas înainte în dezvoltarea sistemului educaţional. 

Consiliul Judeţean al Elevilor Călăraşi consideră ca această nouă măsură ar reduce semnificativ suspiciunile de fraudă, iar un avantaj pentru elevi îl reprezintă faptul că lucrarile vor fi corectate de doi evaluatori care nu se pot influenţa unul pe celălalt. 

Atât timp cât platformele şi instrumentele utilizate sunt stabile şi uşor de folosit de către profesorii corectori, corectarea digitalizată constituie un progres," a precizat Alexia-Iuliana Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Călăraşi.

Simplu şi fără niciun risc

Prof. Elena Mihailescu, inspector şcolar de management la Călăraşi şi vicepreşedinte al Comisiei de Organizare a Bacalaureatului, a declarat că în această procedură nu este nimic dificil şi nu diferă cu nimic de celelalte examene.

„Beneficiile sunt majore, pornind în primul rând de la faptul că lucrarea elevului se scanează şi nu mai este nevoie să alergăm prin judeţ la corectat. Este simplu şi fără niciun risc. Încă nu avem o procedură, urmează ca în cel mai scurt timp să primim informaţii despre chestiunile organizatorice. De asemenea, instruirea profesorilor supraveghetori, pentru că ei vor fi cei care scanează lucrările, se va face alături de coordonatori din minister. Este important că nu suntem singuri în această ecuaţie şi am încredere că totul va decurge firesc”, a precizat prof. Mihăilescu. 

Alegerea judeţului Călăraşi pentru corectarea digitalizată la Bacalaureat, spune Elena Mihăilescu, s-a făcut datorită încrederii vis-a-vis de experienţa anilor anteriori. 

„M-am bucurat că ni s-a acordat această încredere, pentru că la noi organizarea examenului a decurs fără incidente în anii trecuţi. Plus că cele 100 de scanere, folosite la corectare, vor rămâne la noi. Avem nevoie de aparatură performantă în şcoli”, a precizat prof. Mihăilescu.

Lucrările vor fi scanate

Platforma folosită pentru corectarea digitalizată pentru Evaluarea Naţională şi BAC 2022, în cele două judeţe, va fi Intuitext, a companiei Softwin SRL, gratuit, pe bază de parteneriat.

   

În judeţul Călăraşi, până în prezent, se preconizează că în 93 de săli se va susţine examenul.  Este vorba despre absolvenţi ai promoţiei actuale. Dacă vor fi înscrieri şi din anii anteriori, numărul acestora va fi de 100. Rata de promovare la Bacalaureat 2021 a fost de 67% în Călăraşi, cu doar două medii de 10 obţinute. Este vorba despre doi absolvenţi, unul de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi, celălalt de la Colegiul Neagoe Basarab din Olteniţa.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Risc de epidemie în Mariupol. OMS se pregăteşte cu vaccinuri contra holerei

Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite