Amenzi în valoare de 59.000 de lei pentru comerţ ilegal pe ruta Olteniţa-Budeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a efectuat controale în magazinele alimentare FOTO Adevărul
Poliţia a efectuat controale în magazinele alimentare FOTO Adevărul

În urma unor acţiuni pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicite, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 59.000 de lei.

Astfel, pe 26 septembrie, în scopul protejării populaţiei împotriva comercializării de produse alimentare neconforme şi care aduc atingere sănătăţii cetăţenilor, poliţiştii au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale pe ruta Olteniţa-Budeşti.

Ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.500 de lei. Din totalul amenzilor, 6 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 5 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost confiscată suma de 2.857 de lei, reprezentând contravaloare alimente şi băuturi alcoolice, deţinute fără documente legale de provenienţă, precum şi suma de 341 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor provenite din livrarea bunurilor către populaţie care nu au fost evidenţiate prin aparatele de marcat electronice fiscale. Totodată, au fost confiscate 1.640 de ţigarete, deţinute fără documente legale de provenienţă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite