Amenajările piscicole de la Dunăre şi Marea Neagră, luate cu asalt de poliţişti. Două tone de peşte, confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două tone de peşte au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul
Două tone de peşte au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul

Poliţiştii din şase judeţe, printre care şi Călăraşi, au luat cu asalt amenajările piscicole pentru combaterea faptelor ilegale. Două tone de peşte au fost confiscate de oamenii legii în urma raziei de amploare desfăşurate timp de o săptămână.

Conform Poliţiei Române, în perioada 10-16 aprilie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică, Serviciului de Poliţie Delta Dunării şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea au acţionat pe linia combaterii faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Astfel, oamenii legii au verificat legalitatea activităţilor de pescuit comercial/recreativ, deţinere, transport, prelucrare şi comercializare a peştelui, produselor şi subproduselor din peşte. 

Activităţile au fost desfăşurate pe cursul fluviului Dunărea, în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi la Marea Neagră.

În cadrul acţiunii au fost verificate 63 de ambarcaţiuni, 25 de amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 85 de societăţi cu obiect de activitate în domeniul piscicol şi 2.502 vehicule. 

Poliţiştii au constatat 41 de infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura şi 5 infracţiuni prevăzute de Codul penal.

Totodată, a fost confiscată cantitatea totală de 2.123,67 kg de peşte, 36,7 kg icre de peşte, 1 autoturism, 3 ambarcaţiuni, 3 motoare de ambarcaţiuni, 3 rezervoare şi 151 de unelte de pescuit. Acţiunea a beneficiat de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. „Putem lupta cu Rusia şi 10 ani”. În Mariupol, ruşii i-au forţat pe civili să poarte cârpe albe pe mână şi picior, ca soldaţii ruşi

Ce distrugeri poate provoca arma nucleară tactică, despre care Pentagonul spune că ar putea fi lansată din Rusia

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite