Ambulanţa, solicitată în peste 39.000 de cazuri în 2016. Parcul auto, insuficient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 60% din parcul auto al Serviciului de Ambulanţă Călăraşi înregistrează rulaje mai mari de 400.000 km şi o vechime în exploatare de peste 5 ani. Cu toate acestea, în 2016, s-a intervenit la peste 39.000 de cazuri, solicitate prin 112.


La Ambulanţă funcţionează 6 ambulanţe tip A, destinate transportului neasistat al pacienţilor, 24 ambulante tip B2, destinate solicitărilor de urgenţă şi prim ajutor calificat şi 2 ambulanţe tip C2, destinate
solicitărilor de grad 0 şi 1, respectiv urgenţele majore, acestea înregistrând un total de 1.927.289 km, adică o medie de 60.228 km/autospecială.

“În prezent, Serviciul de Urgenţă călăraşean se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte dotarea cu autospeciale şi implicit asigurarea operativităţii mijloacelor aflate în dotare, având în vedere faptul că peste aproape 60% din parcul auto înregistrează rulaje mai mari de 400.000 km şi o vechime în exploatare de peste 5 ani.

Cu toate acestea, se fac eforturi susţinute pentru ca un echipaj specializat să poată ajunge în cel mai scurt timp la toţi cetăţenii care solicită acest serviciu, ţinând cont de starea de sănătate a acestora rezultată din datele furnizate prin intermediul apelurilor telefonice”, spun reprezentanţii Ambulanţei.
 

Vă recommandăm şi:

Intervenţii. Ambulanţa, chemată în 16% din cazuri pentru afecţiuni digestive

A crescut numărul solicitărilor la Ambulanţă şi la SMURD. Medic: Oamenii evită să spună la telefon ce simptome au

Ambulanţa, chemată în 20% dintre cazuri pentru probleme digestive cauzate de mâncare şi băutură

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite