Ajutoare în valoare de peste 105.000 lei, oferite nevoiaşilor de Episcopia Sloboziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pachete cu alimente oferite de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor FOTO ESC
Pachete cu alimente oferite de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor FOTO ESC

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a oferit în perioada 10 – 23 aprilie 2020 ajutoare materiale în valoare de 105.229 lei, venind în sprijinul a 1.208 persoane vârstnice şi persoane aflate în dificultate.

Proiectul Împreună să fim buni, împărtăşind Dragostea lui Hristos! este implementat în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, în contextul actual al declarării stării de urgenţă pe teritoriul României, prin intermediul preoţilor, asistenţilor sociali, lucrătorilor sociali şi al voluntarilor serviciilor sociale acreditate, birourilor de asistenţă socială din cadrul Protopopiatelor Slobozia, Urziceni, Feteşti, Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu şi al parohiilor din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

În această perioadă, la nivelul comunităţilor parohiale din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi au fost implicaţi 341 angajaţi şi voluntari în activităţile destinate persoanelor aflate în dificultate din comunităţile parohiale şi identificate 1.208 de persoane care se află în risc social şi medical. Astfel, au fost oferite pachete cu produse alimentare, cu hrană caldă sau rece în valoare de 85.870 lei şi pachete cu produse igienico – sanitare în valoare de 19.359 lei.

Proiectul Împreună să fim buni, împărtăşind Dragostea lui Hristos! are ca scop intensificarea acţiunilor de voluntariat şi parteneriat social, implementate la nivelul celor 340 de structuri social – filantropice ale Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, care să vină în întâmpinarea nevoilor persoanelor aflate în risc social şi medical, izolate sau autoizolate la domiciliu, din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, în vederea prevenirii răspândirii COVID – 19.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite