A doua zi de Rusalii, liberă pentru bugetari. Ce ghişee sunt închise pe 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicio casierie nu are program luni, 1 iunie, a doua zi de Rusalii Foto:Arhivă Adevărul
Nicio casierie nu are program luni, 1 iunie, a doua zi de Rusalii Foto:Arhivă Adevărul

Mini-vacanţa de Rusalii închide toate oficiile poştale. Bugetarii vor avea liber luni, 1 iunie. Programul anunţat de Poşta Română este în conformitate cu prevederile Codului Muncii. Astfel prima şi a doua zi de Rusalii, adică duminică, 31 mai, şi luni, 1 iunie, sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Prin urmare, spun reprezentanţii Poştei este posibil ca toate trimiterile poştale prezentate în zilele de 29 şi 30 mai să înregistreze timpi mai mari de circulaţie. De asemenea, subunităţile poştale cu activitate de tranzit vor asigura schimburile de expediţii poştale planificate. Nici unităţile bancare nu lucrează luni, 1 iunie, cu publicul. Cu ocazia Rusaliilor, cea mai veche sărbătoare creştină, la Călăraşi, toate casieriile regiilor publice vor fi închise, aşa că persoanele care nu şi-au achitat facturile vor trebui să aştepte până marţi, 2 iunie.

Weekend prelungit

Conform legii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sărbătoare legală, iar salariaţii care vor lucra duminică, 31 mai, sau luni, 1 iunie, au drept de compensare cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.Românii vor avea parte de un weekend prelungit de Rusalii. Potrivit calendarului ortodox, a doua zi de sărbătoare pică luni pe 1 iunie şi este declarată sărbătoare legală. În Codul Muncii sunt stabilite 13 zile de sărbătoare legală, însă anul 2015 aduce doar opt zile de sărbătoare legală, restul picând în weekend. La fel s-a întâmplat şi în 2012 şi 2013, în timp ce anul trecut au fost nouă.


 

Vă recomandăm şi:

Războiul monedelor. Cum se blochează casieriile băncilor prin noul protest al debitorilor cu credite în fanci elveţieni

Preşedintele Parlamentului cere lichidarea celor trei bănci care au fost jefuite

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite