VIDEO Semn rău! Asta cred oamenii de la ţară despre dâra lăsată de un meteor, în noaptea dintre Bobotează şi Sfântul Ion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Panaite ne arată de unde a venit bulgărele de foc
Vasile Panaite ne arată de unde a venit bulgărele de foc

O lumină stralucitoare pe cer, urmată de o dâră albă şi apoi o bubuitură, asta povestesc sătenii din comuna buzoiană Lopătari despre ceea ce a alertat întreaga comunitate. Cum evenimentul pe care oamenii nu şi-l pot explica s-a petrecut în noaptea dintre Bobotează şi Sfântul Ion, speculaţiile privind fenomenul merg până la semne apocaliptice.

Lumina puternică a fost observată mult după miezul nopţii, undeva în jurul orei 3, de sătenii din zona de munte a judeţului Buzău. Oamenii povestesc cum cerul s-a luminat dintr-o dată, ca şi cum ar fi fost o explozie. La scurt timp s-a auzit o bubuitură, ca un tunet extrem de puternic. ”A fost o lumină roşie ca focul care a dispărut repede. A venit dinspre vest şi s-a dus spre partea Vrancei. A bubuit rău de au zornăit geamurile. Ca la cutremur a fost senzaţia, pentru că şi animalele erau neliniştite. Cântau cocoşii şi lătrau câinii”, spune Vasile Panaite, localnic din satul Luncile, comuna Lopătari.

Un alt localnic care se afla pe drum, în maşină, a rămas mut de uimire când a văzut în crucea nopţii cum se luminează totul în jur.

Oamenii din sat au mers, miercuri, la slujba de Sfântul Ion şi au rămas la sfârşitul liturghiei în curtea bisericii unde au căutat să-şi explice fenomenul bizar petrecut înainte de ivirea zorilor. ”Bubuială mare şi câinii lătrând, asta am auzit. Am crezut că o fi împuşcat ceva, animale. Eu cred că e semn rău, nu altceva”, crede tanti Lenuţa, localnică din Lopătari.

Învăţătorul din sat şi-a amintit că din bătrâni a auzit că în perioada când cerurile sunt deschise la început de an după Bobotează, Dumnezeu trimite semne.

Toţi cei care au văzut lumina de pe cer au ieşit din case să vadă ce se întâmplă. Au auzit animalele din ogradă urlând ca şi cum ar fi prevestit un cutremur. ”Am crezut că se întâmplă ceva la staţia de GPL, am mers acolo, însă nu era nimic. Oricum, am avut o senzaţie ca la cutremurul din 1977, când toate animalele au început să se agite”, spune Ion Lefter, primarul din Lopătari.

Pe imaginile camerelor de supraveghere instalate la primăria din Lopătari se poate vedea că în plină beznă, brusc, preţ de câteva secunde totul se luminează puternic în alb după care se înroşeşte. Lumina se mişcă, nu este statică şi asta se poate vedea după umbrele locuinţelor lăsate pe sol. Azi-noapte la 112 s-au primit mai multe telefoane din zone diferite ale judeţului.

CITEŞTE ŞI

VIDEO Meteor deasupra României. O lumină roşie-gălbuie a brăzdat cerul Buzăului la graniţa cu judeţul Vrancea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite