VIDEO Sărata Monteoru, invadată de domniţe elegante, în trăsuri, şi cavaleri medievali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăsurile cu domniţe şi domni eleganţi, cavaleri medievali, dar şi câteva sute de turişti au invadat străzile Săratei Monteoru, din judeţul Buzău, pentru a marca deschiderea zilelor staţiunii. Expoziţiile cu vânzare de antichităţi şi produse tradiţionale completează tabloul de sărbătoare, petrecerea care tine două zile fiind întreţinută de artişti ai teatrului de operetă, precum şi solişti de muzică populară şi uş

Alaiul personajelor de epocă a străbătut doi kilometri prin centrul staţiunii, în admiraţia şi aplauzele turiştilor sosiţi aici pentru celebrele băi sărate.Eleganţa costumelor de acum un secol dar şi a persoanelor care le purtau, grandoarea cavalerilor medievali şi semeţia armăsarilor înhămaţi la trăsuri au lăsat o impresie deosebită şi printre turiştii străini.

Curtea vilei Monteoru, o constructie monumentală, înconjurată de grădini şi fântâni arteziene, este cartierul general al evenimentului din acest week-end. Aici, istoria locului este transmisă publicului prin expoziţii de fotografie, vestimentaţie şi antichităţi.

Petrecerea este găzduită de terenul de fotbal din centrul staţiunii, unde a fost amenajată o scenă. Teatrul de Operetă va încheia prima zi a serbării cu un spectacol programat la ora 20.00. Duminică sunt programate recitaluri de muzică populară şi uşoară dar şi un turnir medieval. În diverse puncte ale staţiunii au fost amenajate terase cu grătare şi un târg de produse culinare traditionale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite