VIDEO Primăria Buzău are o nouă organigramă. Peste 300 de poliţişti locali rămân fără loc de muncă de luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre poliţişti au fost prezenţi la şedinţă
O parte dintre poliţişti au fost prezenţi la şedinţă

Noua organigramă a Primăriei municipiului Buzău a fost aprobată cu votul consilierilor locali de la PSD şi PNL. Aproximativ 20 de poliţişti locali au fost prezenţi la şedinţă pentru a încerca să-i convingă pe aleşi că decizia privind disponibilizarea a peste 300 de oameni din Poliţia Locală nu se justifică.

În urma documentului, aproximativ 300 de poliţişti locali din departamentul Pază vor rămâne fără locuri de muncă de luna viitoare. 

Noua organigramă a fost adoptată cu majoritatea voturilor consilierilor PSD, ALDE şi PNL la care s-a alăturat şi consilierul PMP, Ion Marin, în timp ce independentul Constantin Ionescu, alături de consilierii PSRo şi celălalt ales al PMP, au votat împotrivă.

Înaintea votării proiectului, primarul Constantin Toma le-a explicat aleşilor că adoptarea noii organigrame este cel mai important lucru care se face în Primărie în ultimii 20 de ani şi că va asigura premisele dezvoltării întregului oraş.

La rândul său, consilierul independent Constantin Ionescu, contestatar al proiectului, a anunţat că votează noua organigramă propusă de primarul Constantin Toma, întrucât angajările poliţiştilor locali au fost făcute în urma unor hotărâri de consiliu local municipal care au primit aviz de legalitate de la Instituţia Prefectului.

Şi consilierul local Silviu Roşioru a sărit în apărarea poliţiştilor locali, spunând că înainte să fie daţi oameni afară trebuie identificate soluţii pentru a nu transforma totul într-o problemă socială. 

Aproximativ 20 de poliţiştii locali au fost prezenţi la şedinţă pentru a-şi susţine cauza, spunând că şi-au făcut treaba şi că nimeni nu s-a plâns de serviciile prestate. Pledoariile poliţiştilor locali au fost însă în zadar. Cei mai mulţi dintre ei au ieşit din sala de şedinţe a Consiliului Local cu lacrimi în ochi, ameninţând că îşi vor face dreptate în instanţă.

Primarul Constantin Toma a explicat ulterior că măsura de astăzi va însemna dezvoltarea oraşului şi că va face lobi pentru poliţiştii disponibilizaţi să fie preluaţi de firmele care se vor ocupa de paza unităţilor şcolare.

”Ne vom bate să dezvoltăm şi economic oraşul Buzău, să dezvoltăm şi educaţia şi să asigurăm o relaţie deosebită cu toţi cetăţenii. Există şi un eveniment neplăcut acela de a scoate din sistem peste 300 de oameni însă acest lucru se face sub efectul legii şi pentru economii la bugetul local. Am pornit cu un handicap de 5,6 milioane de euro pe care sper să îl anulăm până la final de an şi de la începutul anului viitor să se vadă ceva şi în oraşul nostru pentru că în ultimii ani nu s-a întâmplat nimic bun. Această organigramă mă va ajuta cred eu să dezvolt acest oraş”, a declarat primarul Constantin Toma.

Noua organigramă a Primăriei Buzău prevede un număr de 497 de posturi dintre care trei posturi sunt cele de demnitate publică, 140 de posturi urmând să fie scoase la concurs conform legislaţiei în vigoare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite