VIDEO Oborul din Buzău, mai aglomerat ca niciodată în acest an. Porcul „în viu” s-a vândut cu 10 lei kilogramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oboarele buzoiene, porcii vii se vând cu 10 lei kilogramul, nici mai mult, nici mai puţin. Nici în cel mai aglomerat weekend din târgul de animale de la marginea Buzăului crescătorii nu au fost prea dispuşi să se tocmească şi sunt hotărâţi să menţină preţurile până de Crăciun.

Sutele de clienţi ai oborului buzoian, sosiţi de dimineaţă în căutarea purceilor pentru masa de Crăciun, au dat de crescători extrem de hotărâţi să-şi valorifice animalele la maximum.

”Am avut patru bucăţi, am dat doi, cu 10 lei kilogramul şi mai am doi. Oamenii negociază dar ce să facem şi noi, că trebuie să ne scoatem la socoteală”, ne-a declarat Neculai Iacob, crescător din Scurteşti. 

Nea Dumitru, din Vadu Paşii, s-a considerat a fi unul dintre comercianţii norocoşi, pentru că, spune el, nu a avut porci prea mari.

”Am avut unul de 90 de kile şi l-am dat, acum mai am unul de 80 şi îl dau tot aşa, cu 10 lei kilogramul, adică 800 de lei. Cam la banii ăştia se caută. Mai puţin nu putem să lăsăm la kilogram, pentru că am investit mult în creşterea lor”, ne-a spus  Dumitru Isifoiu, crescător din Vadu Paşii.

Exemplarele cu greutatea cuprinsă între 80 şi 120 de kiograme au avut cea mai mare căutare, întrucât clienţii oborului au avut bugete limitate pentru Crăciunul de anul acesta.

Ţăranii din satele de lângă Buzău spun că vor veni în obor, cu porci, chiar şi după Ignat, adică duminica viitoare. Anunţă însă că vor menţine preţurile la 10 lei kilogramul în viu şi 15 lei kilogramul de carcasă.

image

Cinci puncte pentru analiza cărnii de porc, deschise în Buzău şi Râmnicu Sărat

De duminică, buzoienii care vor tăia porcul pot face analiza trichinelorscopică în patru puncte din municipiul Buzău, un altul la Râmnicu Sărat şi la cabinetele veterinarilor de la ţară. Acestea vor funcţiona în perioada 15 - 24 decembrie, între orele 08.00 şi 18.00, preţul unui examen fiind de 11,16 lei. 

   

Citiţi şi: Cinci puncte pentru analiza cărnii de porc vor fi deschise în municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite