VIDEO Mai mulţi turişti porniţi în căutarea aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului s-au rătăcit în pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Şapte turişti din Brăila, între care şi un adolescent, s-au pierdut sâmbătă după-amiază în pădurile dintre Bozioru şi Colţi. Au apucat să sune după ajutor, însă au pierdut semnalul de telefonie iar jandarmii nu i-au putut localiza. Au avut norocul să fie găsiţi de un alt grup care era însoţit de un ghid local.

Sâmbătă, în jurul orei 16.29, a fost înregistrat un apel la 112 prin care o femeie din judeţul Brăila sesiza faptul că, împreună cu alte şase persoane, între care şi un copil de 14 ani, au plecat din zona aşezărilor rupestre către Aluniş, Colţi, pentru a ajunge la o pensiune din zonă.

Aceştia, la momentul apelului, se aflau la intrarea pe un drum forestier între localităţile Nucu (comuna Bozioru) şi Aluniş (Colţi) conform datelor GPS,  nicio persoana nu avea probleme din punct de vedere medical. 

A fost trimisă o patrulă formată din doi jandarmi montani cu un autovehicul de teren din cadrul postului Nehoiu pentru căutarea, sprijinirea şi conducerea persoanelor către o zonă sigură. Pe fondul lipsei semnalului GSM, spun reprezentanţii jandarmriei locale, nu a mai putut fi pastrată legatura cu apelanta sau alte persoane din grup.

În urma a numeroase apeluri către apelantă, fără succes, la ora 17.43 s-a reuşit luarea legăturii cu aceasta iar în urma discuţiei purtate a reieşit faptul că s-au întalnit cu un alt grup de turişti, grup ce cunoaşte zona şi împreună cu aceştia se îndreapta către localitatea Aluniş. 

În jurul orei 18.00 patrula de jandarmi montani a depistat persoanele, însoţindu-le până la locul de cazare. Ghizii locali din zona aşezărilor rupestre atrag atenţia turiştilor să aibă echipament corespunzător şi, pe cât posibil, să beneficieze de îndrumarea unei călăuze, nu toate traseele fiind marcate.

La rândul lor, jandarmii sfătuiesc persoanele care intenţionează să organizeze drumeţii montane să se documenteze temeinic înainte de plecare cu privire la traseele pe care le vor parcurge şi condiţiile meteo, precum şi să îşi asigure echipamentul adecvat.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite