VIDEO Lider al romilor din Calvini, evazionist în afacerea cu miez de nucă

0
0
Nicolae Oiţă, zis Ceauşu, a fost vizitat de poliţişti în această dimineaţă
Nicolae Oiţă, zis Ceauşu, a fost vizitat de poliţişti în această dimineaţă

Poliţiştii buzoieni au efectuat percheziţii în această dimineaţă la domiciliile mai multor persoane din patru judeţe, acuzate de evaziune fiscală, în urma unei afaceri cu miez de nucă. Printre cei anchetaţi se află şi un important lider al romilor din Calvini, cunoscut în zonă ca „Ceauşu”.

Liderul Partidei Romilor din Buzău, Gheorghe Ursaru, a confirmat că percheziţiile derulate în această dimineaţă la Calvini l-au vizat pe autointitulatul lider al romilor Nicolae Oiţă, cunoscut sub porecla „Ceauşu”.

Potrivit lui Gheorghe Ursaru, trei maşini de poliţie au descins în zori mai întâi la un localnic, Vasile Hurmuz, după care percheziţiile s-au mutat la palatul lui Ceauşu. Nicolae Oiţă este în conflict cu liderul Partidei Romilor din Buzău după ce şi-a adjudecat titlul de lider fără să fi fost susţinut de majoritatea comunităţii rome.

Potrivit anchetatorilor, Nicolae Oiţă este acuzat de evaziune fiscală de peste 1.500.000 de lei, după ce prin firma sa şi a soţiei sale ar fi vândut unei alte firme din Botoşani miez de nucă. Ulterior, produsul ar fi mers la export în ţările arabe fără ca toate aceste tranzacţii să fi fost înregistrate în vreo evidenţă contabilă.

Atât Nicolae Oiţă, cât şi alţi opt membri ai reţelei de evazionişti, au fost conduşi la sediul IPJ Buzău pentru audieri. 

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite