VIDEO Imagini uluitoare cu un important obiectiv turistic al României, filmat din cabina unui avion cu reacţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto captură MApN
Foto captură MApN

Frumuseţile Buzăului le-au atras atenţia viitorilor piloţi de supersonice care se pregătesc la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc. Aceştia au postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării un filmuleţ care surprinde de la înălţime lacul de acumulare Siriu.

Înregistrarea făcută din carlinga unui avion IAR 99 de antrenament a strâns peste 65.000 de accesări şi sute de mesaje de felicitare.

„Vreţi să vedeţi lacul Siriu de sus? Haideţi cu noi. Avem o ţară frumoasă!”, este mesajul piloţilor care însoţeşte filmarea de la înălţime.

Filmarea a fost făcută zilele trecute în timpul misiunii de antrenament deasupra unor formaţiuni muntoase, efectuate cu cinci avioane de şcoală din doatarea Bazei de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc.

Acestea au survolat acumularea de apă dinspre coada lacului, spre baraj, în stânga ecranului fiind vizibile viaductele, drumul naţional DN10 şi copertina construită recent pentru protejarea de aluviuni a şoselei care leagă Buzăul de Braşov. 

Barajul şi lacul de la Siriu, judeţul Buzău, reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii turistice din ţară.

Cu o înălţime de 122 de metri şi o lungime a coronamentului de 570 metri, Barajul Siriu este al doilea baraj de anrocamente ca mărime din ţară, după Barajul de la Gura Apei, construit în munte, pe Râul Mare, la aproximativ 40 de km de Haţeg, al cincilea din Europa şi al 12-lea din lume.   

Construcţia barajului a durat aproape două decenii, între 1975 şi 1994 şi a fost realizat după o metodă inovatoare pentru acele vremuri, fără ciment, numai din pământ, piatră, steril şi miez din argilă. Barajul a fost realizat prin unirea celor doi munţi din apropiere, masivul Podul Calului şi masivul Siriu.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite