VIDEO Artistul plastic buzoian Gabriel Mihalache a murit la vârsta de 42 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Mihalache, la expoziţia din Austria
Gabriel Mihalache, la expoziţia din Austria

Doliu în filiala buzoiană a Uniunii Artiştilor Plastici. Tânărul artist Gabriel Mihalache s-a stins din viaţă, miercuri noapte, la numai 42 de ani, în urma unei boli necruţătoare. Reprezentant de seamă al noii generaţii de artişti, pictorul şi scriitorul Gabi Mihalache se lupta de ani buni cu o boală care i-a afectat decisiv sănătatea.

În urmă cu aproape zece ani, artistul fusese supus unei operaţii de transplant de rinichi, după ce, o lungă perioadă de timp, făcuse dializă la Spitalul Judeţean din Buzău.

Gabriel Mihalache s-a născut pe 8 noiembrie 1971, la Buzău, este absolvent al Academiei de Artă „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia sculptură, după ce urmase cursurile Şcolii Populare de Artă Bucureşti, tot la secţia sculptură. În anul 2004, Gabriel Mihalache a devenit membru titular al Uniunii Artiştilor Plasici din România, filiala Buzău, iar în 2008 a obţinut premiul pentru grafică în cadrul Bienalei Ion Andreescu de la Buzău.

Începând din anul 1994, Gabriel Mihalache a participat, de două ori pe an, alături de colegi, la expoziţiile organizate de Academia de Artă, în anii 1994 şi 1995 a participat, cu pictură, la salonul Municipal de Artă, organizat de Teatrul Naţional din Bucureşti, Galeria Artexpo.

Începand cu anul 2000 artistul buzoian a participat anual alături de membrii Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Buzău, la expoziţiile organizate la Galaţi, Bacău, Piatra Neamţ etc.În 2011 a organizat o expoziţie  personală de pictură „On top of the world”, la R2 Gallery din Viena.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite