Un planetariu mobil va fi amenajat în cadrul Muzeului Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de astrologie din Buzău, elevi şi profesori, vor avea şansa, la sfârşitul acestei luni, de a intra într-un planetariu mobil pe care îl va găzdui Muzeul Judeţean. Vor avea loc proiecţii în interiorul cupolei iar în paralel coordonatorii proiectului vor împărtăţi curioşilor câte ceva din secretele astrologiei.

Stelele şi planetele vor fi mai aproape ca oricând de buzoieni, odată cu sosirea la Muzeul Judeţean a unicului planetariu mobil din România, dotat cu aparatură digitală, full HD. În cadrul planetariului confecţionat dintr-un material special, pasionaţilor le sunt prezentate constelaţiile stelare, dar şi alte secrete ale cerului.

”Constelaţiile în viziunea străbunilor tălmăcite pe înţelesul copiilor” este numele proiectului cu care coordonatorii planetariului din Cluj vor fi prezenţi în Buzău în intervalul 23 - 29 mai. 

”Vor fi proiecţii pe o boltă, însoţite de explicaţii legate de constelaţiile străvechi, aşa cum le cunoaştem noi: Carul mare, Carul Mic, Scaunul lui Dumnezeu şi altele. Sunt de fapt lecţii, fiecare proiecţie fiind de 45 minute”, ne-a declarat Daniel Costache, director adjunct al Muzeului Judeţean Buzău.

Proiecţiile vor începe la ora 8 dimineaţa şi se vor încheia la 18.00. O sesiune durează 45 de minute iar biletul de intrare va costa 10 lei, preţ care include şi vizitarea muzeului buzoian.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite