Un gălăţean a dat o spargere „la pont”, după ce a ieşit din puşcărie. A furat bijuterii de 18.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Un bărbat din Galaţi care abia a ieşit din închisoare a dat o spargere, zilele trecute, la o casă din comuna buzoiană Verneşti, de unde a plecat cu bijuterii în valoare de peste 18.000 de lei. Primise pontul în perioada în care se afla în Penitenciarul Tulcea, unde fusese închis pentru furt.

În ziua de 23 ianuarie 2022, tânărul de 28 de ani, din Galaţi, a profitat de faptul că un imobil din comuna Verneşti, judeţul Buzău, este nelocuit şi ar fi pătruns prin efracţie. 

Aflase de la un alt deţinut că proprietarul casei şi-a lăsat o întreagă avere şi a plecat la muncă peste hotare. 

Gălăţeanul ar fi sustras mai multe bijuterii din metale preţioase, spun anchetatorii, prejudiciul fiind estimat ulterior de partea vătămată la 18.000 de lei.

Potrivit poliţiei, proprietarul imobilului este un localnic, în vârstă de 52 de ani, însă acesta era plecat din ţară la momentul comiterii faptei. 

Fapta a fost sesizată Poliţiei de către o femeie de 60 de ani, din localitatea Verneşti, care avea în grijă imobilul. 

Luni, în urma punerii suspectului în urmărire naţională de către poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Berca, acesta a fost depistat, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, în Satu Mare.

Faţă de gălăţean a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi, ulterior, instanţa a dispus trimiterea lui în arest pentru următoarele 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiuniii de furt calificat, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite