Uciderea în masă a porcilor, printre posibilele măsuri împotriva extinderii pestei porcine africane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile buzoiene sunt în alertă din cauza pestei porcine africane. Întruniţi în şedinţă pentru a decide măsuri menite să prevină răspândirea virusului, membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor au luat în discuţie uciderea în masă a porcilor.

Deocamdată, nu se va aplica o astfel de măsură, însă deciziile vor fi luate în funcţie de evoluţia focarelor de pestă porcină africană care vor mai apărea în judeţ.

După o perioadă în are se reuşise închiderea mai multor focare de pestă porcină africană izbucnite în gospodării, a început o nouă explozie de cazuri. 

În prezent, pesta porcină africană evoluează în 18 focare din gospodăriile particulare declarate în 6 localităţi buzoiene, respectiv, oraşul Pogoanele (1 focar), satul Căldărăşti (9 focare ), satul Cochirleanca (3 focare), Valea Râmnicului (1 focar), Padina (1 focar) şi satul Mărgineanu (3 focare).

Membrii Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-au întrunit în şedinţă, unde au adoptat mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea bolii. 

Printre altele, s-a luat în discuţie şi măsura sacrificării porcilor în masă, însă nu a fost adoptată o hotărâre în acest sens.

În acelaşi timp, poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum a ajuns virusul în gospodăriile din localitatea Căldărşti, acolo unde au izbucnit noile focare de pestă porcină. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite