Spitalul, scos din criză de alcoolici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean Buzău ar putea strânge anual aproximativ jumătate de milion de lei de pe urma beţivilor. Acest lucru ar fi posibil cu ajutorul unei iniţiative legislative care a primit aviz favorabil din partea senatorilor, prin care persoanele care beneficiază de asistenţă medicală pentru intoxicaţie etilică acută voluntară trebuie să suporte contravaloarea serviciilor.

Măsura a venit după ce s-a constatat că cei care vin la spital în comă alcoolică sunt din ce în ce mai numeroşi, iar chletuielile alocate îngrijirii lor sunt foarte mari, comparativ cu resursele financiare ale unităţilor spitaliceşti.
Pentru un singur pacient aflat în comă alcoolică se cheltuie zilnic 600 de lei, sumă pe care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Buzău trebuie să o deconteze.


În cazul în care această iniţiativă va fi aprobată, Spitalul Judeţean Buzău ar beneficia de sume consistente la bugetul propriu, în condiţiile în care zilnic la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt aduşi unu - doi pacienţi în comă alcoolică.
„Mulţi pacienţi în comă alcoolică sunt aduşi în week - end, unu - doi pe zi, în special tineri. Noi le acordăm primele îngrijiri, îi monitorizăm, apoi îi transportăm la Unitatea de Primiri Urgenţe”, ne-a declarat Ionuţ Stoicescu, asistent principal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău.
Cei mai mulţi dintre pacienţii aflaţi în comă alcoolică beneficiază de o zi de spitalizare.

În viitor, aceştia ar putea scoate din buzunar 600 de lei pentru intoxicaţia etilică, ceea ce i- ar aduce Spitalului Judeţean un venit lunar de peste 35.000 de lei, sumă ce ar putea fi cheltuită pentru achizţionarea de medicamente sau de materiale sanitare.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite