Șaorma, pizza și burger, cele mai comandate mâncăruri pe vreme de caniculă. Micii sunt și ei în preferințele românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zilele caniculare, românii au încins aplicațiile pentru livrări la domiciliu, iar în clasamentul preferințelor conduc produsele fast-food. Dacă în Buzău, topul este compus din șaorma, pizza și burger, în București, Timișoara și Galați micii au fost printre cele mai comandate produse.

Unde mâncăm cea mai bună shaorma în Capitală. Vezi cum au trecut bucureştenii de la mici la kebab

Potrivit reprezentanților uneia dintre firmele de livrare la domiciliu prezente în România, temperaturile extreme din sezonul estival au crescut cererile de home delivery pentru o gamă largă de produse atât de la supermarket, cât și de la restaurantele partenere. În topul preferințelor pe timp de caniculă se numără: pizza, șaorma, burger, răcoritoarele carbogazoase, salata și micii.

„Din datele extrase remarcăm o preferință pentru mâncarea de tip fast-food, motivată de accesibilitatea pe care o au consumatorii la produsele favorite chiar la ei acasă”, declară Cristina Sauciuc, reprezentant Tazz.

Pizza a fost cel mai comandat preparat vara, cu peste 3.900 de produse vândute zilnic în perioada iunie – august 2023, în total 353.838 produse. Topul este completat de șaorma, cu peste 327.000 de produse vândute, și de burger, cu 225.030 de produse vândute în lunile de vară.

Și salata a fost printre opțiunile preferate de consumatori, cu aproximativ 340 de produse comandate zilnic, cu un total de peste 30.000 de comenzi. De asemenea, tradiționalii mici asezonați cu muștar și bere se află și ei printre produsele preferate, cu aproape 344 de mici comandați pe zi în perioada iunie – august 2023.

Mâncarea de tip fast-food rămâne alegerea preferată de consumatori în aproape toate orașele din țară, cu pizza, șaorma și burger în vârful listei de comenzi. În Buzău, șaorma conduce topul, urmată de pizza și burger.

Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg

Topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mici înregistrate în aplicație este format din București, Timișoara și Galați.

În ceea ce privește produsele comandate din categoria supermarket, apa plată ocupă primul loc în topul comenzilor la nivel național, iar București deține recordul pentru cei mai mulți litri comandați, cu peste 742 litri vânduți zilnic. La polul opus, Sfântu Gheorghe este orașul cu cel mai mic număr de litri de apă plată comandați prin aplicație, adică 30 de litri în cele 3 luni de vară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite