Restaurant din Buzău închis temporar de comisarii OPC din cauza mizeriei descoperite în bucătărie FOTO

0
Publicat:

Aparate de gătit și frigidere neigienizate, oale și tigăi acoperite de grăsime arsă, alimente expirate sau nedepozitate corespunzător sunt doar câteva dintre problemele descoperite la cele mai recente controale efectuate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău. O unitate de alimentație publică a fost închisă temporar.

Mizerie în bucătărie. SURSA CJPC Buzău
Mizerie în bucătărie. SURSA CJPC Buzău

În urma unei ample acțiuni de verificare desfășurate de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău, mai multe abateri grave au fost descoperite în cadrul a 16 operatori economici din diverse domenii de activitate.

„În perioada 28.02.2024 – 06.03.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Buzău a desfășurat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare, de către operatorii economici din județ.  În intervalul de timp menționat, au fost controlați 16 operatori economici, care activează în domeniile: furnizare de utilități, comercializare de produse alimentare și nealimentare, prestatori de servicii alimentare și nealimentare. Tot în perioada menționată, la sediul CJPC Buzău, precum și prin canalele alternative au fost înregistrate 17 reclamații”, transmite CJPC Buzău.

Carne cu termen de valabilitate expirat. SURSA CJPC Buzău
Carne cu termen de valabilitate expirat. SURSA CJPC Buzău

Imagini șocante au ieșit la iveală în timpul inspecției, cu aparate de gătit și frigidere neigienizate, oale și tigăi acoperite de grăsime arsă, precum și alimente expirate sau nedepozitate corespunzător. Aceste deficiențe au fost considerate periculoase pentru sănătatea clienților și au determinat autoritățile să ia măsuri drastice.

Carne congelată cu termen expirat. SURSA CJPC Buzău
Carne congelată cu termen expirat. SURSA CJPC Buzău

În cadrul acțiunii, au fost aplicate un total de patru amenzi contravenționale în valoare de 32.000 de lei, alături de 11 avertismente și alte sancțiuni, inclusiv oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii de alimentație publică în cazul unui restaurant.

„Pentru neregulile constatate, comisarii buzoieni au aplicat, până în acest moment, patru amenzi contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei,  11 avertismente, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 1.000 lei și sistarea temporară a prestării de servicii de alimentație publică, până la remedierea deficiențelor, în cazul unui restaurant de pe raza județului Buzău”, a transmis CJPC Buzău.

image

Principalele abateri constatate au inclus folosirea de produse alimentare fără etichetă corespunzătoare și condiții igienico-sanitare precare în spațiul de lucru. Aceste constatări pun în evidență necesitatea unei monitorizări riguroase a respectării normelor și regulilor în domeniul alimentației publice pentru a proteja sănătatea consumatorilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite