Poliţiştii au eliberat un căprior ţinut în captivitate de un sătean din judeţul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii buzoieni din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) au identificat, în cadrul activităţilor desfăşurate pe raza comunei Tisău, un localnic în vârstă de 52 de ani, care deţinea la domiciliu un căprior. Animalul a fost predat unei asociaţii de vânătoare, pentru a fi transportat ulterior în pădure.

Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul respectiv ar fi capturat, în luna mai a acestui an, căpriorul respectiv pe raza unui fond de vânătoare.

 

În conformitate cu prevederile legale, căpriorul a fost predat reprezentanţilor unei asociaţii de vânătoare, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj. 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

De asemenea, în aceeaşi zi, în cadrul verificărilor efectuate la deţinători legali de arme de pe raza aceleiaşi comune, poliţiştii Biroului AESP au constatat că un bărbat în vârstă de 57 de ani îşi ţinea arma cu aer comprimat neasigurată într-una din încăperile locuinţei, lângă pat.

Împotriva celui în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform legii privind regimul armelor şi al muniţiilor, precum şi măsura complementară de anularea dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite